• Els seus gestors compren accions en funció del seu atractiu per dividend
  • Destaquen a la cartera accions com Total, BP, Roche, Orange o Telefónica
dinero, lluvia, billetes, dolares

La rendibilitat per dividend és una de les variables que guia molts inversors. També alguns dels millors gestors de fons, que el 2017 aconsegueixen rendibilitats de dos dígits en renda variable europea.

  • 4,22€
  • 1,73%

La majoria dels fons europeus distribuïts a Espanya són d'acumulació, de manera que els guanys o pèrdues es produeixen per la variació del valor liquidatiu. Així mateix, alguns són de distribució, la qual cosa vol dir que reparteixen dividends. Més enllà d'aquestes característiques, molts gestors busquen accions que són atractives per dividend per formar les seves carteres.

Així es comporten els productes de la categoria renda variable alt dividend, en la qual set fons tenen cinc estrelles Morningstar, la màxima qualificació quantitativa que atorga la companyia d'anàlisi al 10% de millors vehicles en funció de la rendibilitat i el risc enfront dels seus competidors. Diversos d'ells, a més, aconsegueixen més del 10% de retorn el 2017.

El més destacat és l’M&G Pan European Dividend Fund, amb un 14%. El fons de la gestora britànica té al voltant de 150 milions d'euros sota la gestió de Phil Cliff. Entre les accions amb més pes en cartera hi ha les farmacèutiques suïsses Roche i Novartis, el grup industrial alemany Siemens, l'entitat financera austríaca Erste Group Bank, l'asseguradora finlandesa Sampo Oyj, el holding constructor holandès Bureau Veritas, el fabricant britànic de productes de plàstic i fibra Essentra, la petroliera britànica BP i el grup manufacturer també britànic DS Smith.

TELEFÒNICA COM A REPRESENTANT ESPANYOL

El segon vehicle de la llista és el BlackRock European Equity Income Fund, que també arriba al 14%, amb un patrimoni de 2.700 milions d'euros gestionat per Andreas Zoellinger i Alice Gaskell. No obstant això, la seva cartera és molt diferent a l'anterior, segons Morningstar. Destaca el grup d'empreses britànic - holandès Unilever, amb més del 4% de la inversió, igual que les asseguradores Zurich i Allianz, la farmacèutica Sanofi, la tabaquera British American Tobacco i el grup espanyol de telecomunicacions Telefónica.

L'Allianz European Equity Dividend IT, que té actius per valor de 2.800 milions d'euros sota gestió, amb Gregor Rudolph-Dengel i Jörg de Vries-Hippen com els seus màxims responsables. Entre les seves posicions destaquen la petroliera britànica Royal Dutch Shell i la reasseguradora alemanya Munich Re.

Encara amb una rendibilitat del 10% destaca JP Morgan Europe Strategic Dividend Fund, que té un patrimoni de 3.700 milions d'euros que els gestors Michael Barakos, Ian Butler i Thomas Buckingham distribueixen principalment en noms ja esmentats com Royal Dutch Shell, Novartis, Unilever, BP o Allianz, així com en el gegant financer HSBC o en la petroliera francesa Total.

A les portes d'aconseguir tancar l'any amb un retorn del 10% hi ha el Franklin European Dividend Fund, un vehicle amb una mida molt inferior en comptar amb 155 milions d'euros de patrimoni. Els seus gestors són Dylan Ball i Robert Mazzuoli, i les seves principals inversions accions repetides com Roche, Allianz, Novartis, Royal Dutch Shell, BP i British American Tobacco i amb l'afegit entre les principals posicions del grup químic alemany BASF, l'entitat italiana Banca Generali i el grup assegurador holandès ASR Nederland NV.

Per la seva banda, el Schroder International Selection Fund European Equity Yield aconsegueix un 8% a l'exercici, amb un patrimoni de 118 milions d'euros administrat per Ian Kelly, Andrew Lyddon i Andrew Evans. Les seves posicions més importants són noms que coincideixen amb els fons anteriors com HSBC, Sanofi o BP, i altres nous com el grup britànic de supermercats Morrison Supermarkets, el grup d'empreses polonès de telecomunicacions Orange Polska o l'energètica italiana Eni.

En darrer lloc apareix l’Invesco Pan European Equity Fund amb un 7% a l'any. El fons té 200 milions d'euros gestionats per Stephanie Butcher i James Goldstone. A la cartera destaquen altra vegada Novartis, Roche, BP, Total i Royal Dutch Shell junts amb el grup francès Orange, el banc holandès ING i l'entitat francesa BNP Paribas.

Noticias relacionadas

contador