bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex 35 ha pujat un 1,71%, fins a 6.727 punts, després de marcar un màxim intradia de 6.790 punts, i mentre els inversors valoren les notícies de desescalada del confinament. A Espanya, aquest diumenge els infants ja han començat a sortir al carrer, i a partir del pròxim dia 2 de maig es relaxarà encara més el confinament, segons va avançar el president del Govern. Itàlia preveu reprendre la construcció i la indústria el 4 de maig, reobrir les botigues el dia 18 i els bars, l'1 de juny. A poc a poc es vol anar recuperant la normalitat i això les borses ho reben bé. Com abans es retorni a la vida 'anterior', abans es recuperarà l'economia. Ara bé, la prudència ha de continuar manant. Caldrà veure si, a mesura que es relaxa el confinament, també van disminuint les xifres les morts i a poc a poc el virus va remetent.

  • 11.105,50
  • 0,50%

A partir del dimarts començarà un raig d'esdeveniments que marcaran la setmana. Des de demà i fins al dijous publicaran els seus resultats del primer trimestre els bancs de l'Ibex (Santander, el dimarts; Bankia, el dimecres; i BBVA, Sabadell i CaixaBank, el dijous).

A més, hi ha reunions de bancs centrals. Aquest dilluns s'ha celebrat la del Banc del Japó, que ha comunicat compres il·limitades de deute públic en resposta a la pandèmia. El dimecres es coneixeran les conclusions de la trobada de la Reserva Federal (Fed) i el dijous parlarà el Banc Central Europeu (BCE).

Així mateix, es publicaran moltes referències macro molt rellevants: l'EPA i el PIB a Espanya, els PIB de França i Itàlia, el PIB de la Zona Euro i els Estats Units... També es coneixerà també la taxa d'atur a Alemanya i els PMI manufacturers i de serveis de la Xina.

"Aquests resultats pintaran un retrat aclaridor sobre el mal econòmic causat pel virus (...). Esperem una contracció del PIB dels EUA i d'Europa del primer trimestre de prop d'un -4% del -2% intertrimestral, respectivament", assenyalen els analistes de Danske Bank.

En un altre ordre de coses, el petroli torna a caure aquest dilluns (WT: -15%, $11,24; Brent: -3%. $20,64) després de repuntar a finals de la setmana passada gràcies a les tensions entre els EUA i l'Iran i les especulacions sobre més retallades per part de l'OPEP+ i el rescat de la indústria d'esquist nord-americà. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,2% i es canvia a 1,0840 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,89% i la prima de risc cau a 136 punts.

A més, el primer ministre britànic, Boris Johnson, avui torna a la feina ja recuperat de la Covid-19. L'atenció estarà centrada en ell i en el possible anunci per part del Govern britànic d'alguna mena de desescalada, ja que cada vegada és més evident el mal econòmic que el confinament està causant a l'economia del Regne Unit.

Finalment, remarcar que serà una setmana important pel que fa també als resultats dels EUA, quan gairebé la meitat del S&P500 publicaran les seves últimes xifres trimestrals, amb companyies tan rellevants com Tesla, Apple, Amazon o Boeing. El divendres arribarà una mica de tranquil·litat, amb el tancament de les borses europees pel Dia del Treball. Wall Street obre amb normalitat.

Noticias relacionadas

contador