ep jerome powell presidente de la fed
-/Federal Reserve /dpa - Archivo

L'Ibex 35 ha caigut un 1,14%, i tanca a 7.663,90 punts, llastrat pels valors del sector turístic (IAG i Meliá) i els bancs (Santader, Bankinter i BBVA). El selectiu espanyol prossegueix amb la seva correcció de curt termini després de quedar-se dilluns a les portes dels 8.000 punts.

  • 11.105,50
  • 0,50%

Al sector turístic no li ha caigut gens bé que Alemanya hagi prolongat fins al 31 d'agost la seva recomanació de no viatjar a Espanya, a causa de la quarantena que encara s'imposa als viatgers estrangers.

En positiu, Inditex (+2%)ha perdut 409 milions d'euros durant el seu primer trimestre fiscal per la Covid-19, i després de provisionar 308 milions. A més, ha anunciat que proposarà un dividend ordinari de 0,35 euros per acció, que es pagarà el 2 de novembre. Així mateix, respecte al dividend extraordinari, ha comunicat que es posposa fins a l'any vinent.

Cal remarcar, finalment, que aquest dimecres l'OCDE ha publicat les seves perspectives econòmiques. L'organisme preveu que el PIB d'Espanya es contraurà fins a un 14,4% al 2020, la caiguda més forta de tota l'OCDE. A més, Reuters ha informat que el Banc Central Europeu (BCE) està estudiant la idea de crear un ‘banc dolent’ per absorbir la morositat bancària derivada de la crisi de la Covid.

Després d'aquestes referències, el petroli Brent cau un 2%, fins a 40,36 dòlars, mentre l'euro puja un 0,26% i es canvia a 1,1368 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,67%; i la prima de risc avança fins a 99 punts.

Avui els inversors de tot el món estaran atents a les conclusions de la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed). El mercat no espera noves mesures per part de la Fed però, tot i així serà molt rellevant el que hagi de dir Jerome Powell sobre la situació i les perspectives econòmiques.

"És probable que reiteri que estan disposats a fer el que sigui necessari per donar suport a l'economia dels EUA. Els inversors estaran atents a les projeccions econòmiques", indica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, les caigudes d'aquest dimarts entren dins del que els analistes de Bolsamanía qualifiquen com un "merescut descans" en la seva escalada cap als 8.000 punts. De fet, després d'unes pujades del 25% en menys d'un mes, l'índex podria caure fins a la zona dels 7.200 punts abans de tornar a intentar l'atac a aquests 8.000, apunta César Nuez, expert de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador