yield curve wall street
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes durant l'última sessió de la setmana. El mercat reacciona així després del nou gir del Brexit, amb una sèrie de dimissions encadenades que posen en escac Theresa May. A més, el sector tecnològic torna a estar sota pressió després dels mals resultats d’Nvidia.

Al front polític, la mirada dels inversors se centra en el Brexit, durant la qualificada com setmana més fosca de Theresa May després de la dimissió de diversos integrants del seu govern i davant una imminent moció de censura, segons alguns mitjans. La lliura britànica va patir aquest dijous la seva pitjor caiguda respecte a l'euro des d'octubre de 2016.

A l'escena econòmica, s'ha publicat la producció industrial d'octubre, que ha pujat un 0,1%, per sota del 0,2% esperat. I falta per conèixer l’índex manufacturer de la Fed de Kansas.

Al mercat de matèries primeres, el cru rebota després d'una nefasta setmana i molt allunyat dels seus màxims marcats el passat mes d'octubre. El barril de West Texas, referència als EUA, repunta un 1,5% fins als 57,33 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,01% respecte al dòlar, fins als 1,1331.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA ES TENYEIX DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb pèrdues en quatre dels seus cinc principals índexs (IBEX 35 -0,1%, CAC 40 -0,1%, DAX 30 -0,01%, FTSE 100 -0,3% i PSI 20 + 0,3%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX lluita per acabar la setmana per sobre dels 9.100 punts.

Als parquets asiàtics ha primat el signe mixt després del tancament. El Nikkei ha caigut un 0,5% enmig de les preocupacions sobre les tensions comercials i la demanda de components electrònics. Les accions de Hong Kong han acabat en el verd amb el Hang Seng pujant un 0,13% i els índexs de referència de les accions xineses van pujar, amb el compost de Xangai 0,41% amunt i el Shenzhen Composite amb un auge del 0,84%.

En altres llocs, El Kospi de Corea del Sud ha acabat amb una pujada del 0,21%, el Taiex de Taiwan, amb una caiguda del 0,30%, mentre que la Borsa d'Austràlia es deixa un 0,09%. En altres llocs, el verd s'imposa a Singapur i Bombai, amb auges de més de mig punt.

Noticias relacionadas

contador