chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

La lliura ha aconseguit estabilitzar-se la matinada passada, i s'ha embrancat en un estret rang de cotització, entre els 1,2750 i els 1,2800 dòlars, després de l'aguda depreciació de dijous, enmig de les sacsejades polítiques que arribaven des del Regne Unit al voltant del Brexit. L'acompliment de la moneda durant la jornada va ser el pitjor que es recorda des de l’infame 'flaix-crac’ d'octubre de 2016, amb una caiguda de més d'un 2% de màxims a mínims.

No obstant això, els analistes avisen que la volatilitat no remetrà en la divisa britànica, mentre creix la pressió sobre la primera ministra, Theresa May, perquè abandoni el seu càrrec. En l'euro/lliura la situació emula el cable. La moneda comunitària cotitza als 0,8860/80 lliures després de patir dijous el seu pitjor dia en dos anys, també amb un auge de més d'un 2% contra el seu rival britànica.

Per ara, la ‘premier’ ha donat un "no" rotund a la possibilitat de presentar la seva dimissió, després de la desbandada de ministres i membres del seu Executiu. Però les notícies que la DUP d'Irlanda del Nord ha amenaçat de retirar el seu suport al número 10 de Downing Street, si roman en el càrrec, tornen a posar el seu cap a la picota i diversos 'tories' han reclamat a May que cedeixi i marxi.

Així, totes les mirades estan pendents dels desenvolupaments en el Brexit del futur de la 'premier', de manera que "la lliura es mantindrà a l'expectativa davant de totes aquestes eventualitats", assenyala Stephen Innes, analista d’Oanda. En canvi, el caos absolut del Regne Unit contrasta amb l'optimisme dels líders europeus i ja hi ha una agenda prevista per a la cimera del dia 25 de novembre, durant la qual els ‘Vint-i-set' han de ratificar el preacord del Brexit.

Noticias relacionadas

contador