petroleosubida2

El petroli s'està prenent la revenja durant l'última jornada d'una setmana que ha estat dura per a l’'or negre', amb caigudes fins a nivells que no es veien des del març d'aquest any i molt allunyats dels màxims propers als 87 dòlars d’octubre.

El cru puja ara un 1% (Barril Brent: $67,43; barril WT: $57,03) després d'una setmana que va arrencar amb alces davant l'anunci de l'Aràbia Saudita de la seva intenció de retallar la producció. No obstant això, a mitjans de setmana, les paraules de Donald Trump, amb què instava l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de no portar a terme cap retallada, van fer que el cru caigués amb molta força.

Els experts de Morgan Stanley, per la seva banda, han assenyalat que una retallada de producció per part del càrtel petrolier podria no tenir l'efecte desitjat sobre els preus. "Les retallades en la producció de l'OPEP es duen a terme normalment retirant els barrils mitjans i pesats, però això no soluciona l'excés d'oferta en el petroli 'dolç' i lleuger", han explicat aquests analistes.

A causa de l'excés d'oferta, que ha donat lloc a nivells de producció rècord en molts països, Morgan Stanley creu que "les retallades de l'OPEP són intrínsecament temporals perquè tot el que puguin fer és desplaçar la producció d'un període a un altre".

Mentre l'OPEP considera una retallada de l'oferta, la producció de petroli dels Estats Units va aconseguir un altre rècord la setmana passada, amb 11,7 milions de barrils per dia, segons les dades publicades dijous per l'Administració d'Informació Energètica (EIA, per seves sigles en anglès).

Davant d'aquest escenari, la companyia d'inversió Goehring & Rozencwajg creu que, si s'aguanta el moment de volatilitat que s'està vivint, "es presenta una excel·lent oportunitat d'inversió" per comprar petroli després de les caigudes. Bank of America està d'acord amb aquest plantejament. Des del seu punt de vista, el petroli "està sobrevenut i probablement es recuperarà des dels nivells actuals quan l'OPEP en redueixi la producció el desembre".

Noticias relacionadas

contador