• Trump ha dit que la relació del seu país amb la potència dirigida per Putin "és ara pitjor que mai"
attaque-de-new-york-trump-insiste-pour-la-peine-de-mort

Pèrdues a Wall Street després de la última piulada de Donald Trump. Encara que resulti sorprenent, durant els últims dies està quedant clar que els mercats es mouen al so de l'activitat del president a les xarxes socials. En el cas d'aquest dimecres, dues piulades, en què adverteix Rússia de la resposta que ha d'arribar a causa del seu suport a Síria després de l'atac amb armes químiques, han estat les causants de les retallades que es veuen ara.

  • 38.084,51
  • -

A la primera d'elles, Trump li diu a Rússia que ha de preparar-se davant els míssils "macos, nous i intel·ligents" que vindran per "ser soci d'un animal", en referència al president sirià. A la segona, Trump diu que la seva relació amb Rússia "és ara pitjor que mai incloent-hi la Guerra Freda", i fa referència a la necessitat que la potència dirigida per Vladimir Putin aturi la carrera armamentística.

Amb tot, sembla que els mercats han passat d'un problema -el de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units- a un altre -el del potencial conflicte entre Rússia i els Estats Units pel suport de la primera al règim de Baixar al-Àssad-.

"Creiem important destacar que a curt termini la situació a Síria, amb l'anunci del president nord-americà que es prendran mesures en 24 o 48 hores després de l'atac amb armes químiques, del qual s'acusa les forces del règim sirià, podria convertir-se en un nou focus d'inestabilitat" per als mercats, advertien aquest dimarts els experts de Link Securities.

El règim de Baixar al-Àssad té com a principals aliats Rússia i l'Iran, i el Govern rus ja ha advertit que respondrà a qualsevol atac dels aliats contra el règim, després de qualificar de muntatge l'ús d'armes químiques per part de les forces sirianes.

Finalment, cal destacar que aquest dimecres la dada més rellevant és l'IPC dels Estats Units, que s'ha situat en línia amb el que s'esperava, encara que hagi repuntat fins al 2,4% en taxa interanual. L'IPC subjacent, sense aliments ni energia, ha repuntat tres dècimes per situar-se al 2,1%, segons ha indicat el Departament de Treball dels Estats Units.

Així mateix, a les 20.00h, hora espanyola, es coneixeran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, la primera amb Jerome Powell al capdavant i durant la qual va tenir lloc, al seu torn, la primera pujada de tipus del banc central nord-americà de l'any.

Noticias relacionadas

contador