• El fundador de la xarxa social va reconèixer que confiar Cambridge Analytica va ser "clarament un error"
  • La CFC adverteix que el temps invertit per Facebook per eliminar completament les dades dels seus usuaris és massa llarg
  • Un exdirector de l'FBI dirigeix les investigacions sobre la seva implicació en les eleccions de 2017
mark zuckerberg   south

Mark Zuckerberg havia de donar explicacions. I va reconèixer el seu error. El fundador de la xarxa social Facebook va comparèixer durant la nit de dimarts davant el Comitè Judicial del Senat dels Estats Units i la Comissió Federal de Comerç (CFC), per aclarir l'escàndol de Cambridge Analytica i la filtració de dades de 87 milions d'usuaris de la xarxa social.

  • 432,62$
  • -2,41%

Zuckerberg va testificar que Facebook no va avisar la Comissió sobre la fugida el 2015, ja que la companyia la considerava "un cas tancat". "Retrospectivament, és clarament un error, no vam haver de creure les seves paraules", va explicar el director. La xarxa social va ser conscient des de l'inici del vessament i va demandar Cambridge Analytica perquè acabés amb totes aquestes dades. Alts càrrecs de la companyia han reconegut des de llavors l'error de confiar en la seva paraula de fer-ho. Facebook, que quatre anys abans havia signat un acord amb la CFC que obligava la xarxa social a informar els seus usuaris de manera immediata en cas de fugida, tampoc ho va fer "per la mateixa raó". L'error va ser creure a Cambridge Analytica.

Preguntat sobre el temps que la companyia triga a eliminar la informació d'un usuari de baixa, el director va mostrar la seva incapacitat d'oferir una xifra exacta. Facebook parla al seu portal d'uns tres mesos, temps davant del qual la CFC va mostrar el seu descontentament, argumentant que s'hauria d’"evitar que qualsevol pogués accedir a les dades d'un antic usuari trenta dies després" que hagi mostrat la seva intenció d'abandonar la xarxa social. "La primera línia dels nostres Termes i Condicions diu que cada usuari controla la seva pròpia informació i contingut que publica", va explicar Zuckerberg.

Sobre la seva implicació en resultats electorals, el director va expressar la seva convicció que Facebook evitarà de totes les maneres desequilibrar la balança cap a qualsevol dels bàndols, en col·laboració directa amb l'exdirector de l'FBI, Robert Mueller, que encapçalaria les investigacions sobre la participació de la xarxa social i el govern rus en els resultats de les eleccions de gener de 2017, que van alçar Donald Trump a la Casa Blanca.

Els títols de Facebook van tancar la jornada pujant un 4,5% fins a arribar als 165,04 dòlars i fins i tot van repuntar fora d'hores amb la declaració de Zuckerberg que es va allargar fins ben entrada la tarda.

Noticias relacionadas

contador