• El banc central va matisar els comentaris de Nowotny i va assenyalar que no representen el supervisor monetari
  • La causa de la manca d'empenta en la moneda dels EUA s'ha de buscar en les tensions geopolítiques que arriben des del conflicte a Síria
money euros cash

La gana pel risc dels operadors s'ha traduït en compres en l'euro i la lliura esterlina enfront del dòlar durant les últimes hores. Les dues divises mantenen pràcticament tots els guanys de dimarts, cosa que situa la moneda comunitària a prop dels seus màxims de dues setmanes als 1,2370 dòlars, una situació que es repeteix en la divisa britànica, que acaricia els 1,4200 dòlars.

Pel que fa al 'bitllet verd', el dòlar ha perdut empenta, encara que l'últim intercanvi entre la Xina i els EUA apunta a una treva en la guerra comercial, i planeja a prop d'un mínim de dues setmanes. Enfront del ien, també ha cedit terreny i depassa marginalment els 107 dòlars. La causa de la manca d'empenta en la moneda dels EUA s'ha de buscar en les tensions geopolítiques que arriben des del conflicte a Síria, apunten analistes de Rabobank. "Que Trump hagi cancel·lat la seva presència a la Cimera de les Amèriques aquest cap de setmana, unit a l’activitat de l'exèrcit dels EUA a la zona, fan pensar que es produirà un atac", afegeixen.

Assenyalen també que la crisi a Síria substituirà les recents hostilitats entre Donald Trump i Xi Jinping en matèria de comerç exterior. Amb tot, romandran al radar dels inversors ja que les negociacions entre els dos països es desenvoluparan durant els propers dies. Per ara, l'actualitat encara passa per la destral de guerra que ha enterrat el president xinès en assenyalar les intencions de la Xina d'"obrir" la seva economia al món i de reduir els aranzels.

EL BCE SEGUEIX DONANT ALES A L'EURO

Així les coses, els comentaris que arriben del Banc Central Europeu (BCE), per part de diversos dels seus membres que han vestit ales de falcó, mantenen l'euro per sobre dels 1,2360 dòlars. El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi i tres dels seus col·legues més veterans van assenyalar dilluns que, si bé, la inflació segueix sent massa baixa i una disputa comercial global planteja una nova amenaça, el repunt econòmic de la regió segueix sent sòlid.

Els comentaris arriben una mica més de dues setmanes abans que el Consell de Govern del banc central es reuneixi per discutir com i quan podria acabar el seu programa de compra de bons.

"Esperem que el ritme de l'expansió econòmica es mantingui fort el 2018", va dir Draghi a l'informe anual de la institució, mentre que l'economista en cap, Peter Praet, ha afegit que no veu motius per canviar la perspectiva econòmica del BCE. El vicepresident, Vitor Constancio, en presentar l'informe al Parlament Europeu, va indicar que les pressions sobre els preus augmentaran gradualment i que han de romandre prudents per no "descarrilar" aquests esdeveniments.

Aquest dimarts va ser Edwald Nowothny que es va unir a la resta de membres de la junta de direcció del banc central i va ajudar que la divisa europea arribés a preus no vistos des del 28 de març. Va indicar que les compres de bons del supervisor poden acabar el 2018 i els operadors no van dubtar a elevar l'euro. No obstant això, la divisa comunitària va cedir posicions quan un portaveu del BCE va matisar les seves paraules i va assenyalar que aquestes declaracions no reflecteixen la postura de l'entitat.

Els experts de Danske Bank criden a estar alerta a la publicació de les actes del BCE i de la Reserva Federal (Fed) per obtenir una guia més clara. En el radar dels inversors també s'ubicarà la dada de la inflació dels EUA.

Noticias relacionadas

contador