• Aquest conflicte bèl·lic pot afectar les borses a curt termini
  • El preu del petroli Brent supera els 72 dòlars i marca màxims anuals
broker710techo

La tensió geopolítica augmenta i tenalla les borses mundials. Els mercats europeus han reaccionat a les últimes amenaces de Donald Trump a Rússia per la guerra de Síria amb pèrdues moderades. L'IBEX 35 ha baixat un 0,28%, fins als 9.735,80 punts.

  • 11.154,60
  • 1,56%

En el selectiu espanyol, Cellnex ha liderat els guanys al pujar un 2,88%. A la part alta de la taula l'han acompanyat les energètiques, principalment Iberdrola (+1,76%) i Red Eléctrica (+1,1%). Aquest dimecres, el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, s'ha mostrat disposat a seguir al capdavant de l'energètica fins el 2023.

Pel que fa a les pèrdues, ha destacat Colonial, que s'ha deixat un 2,65% després d'aprovar-se aquest dimarts la fusió amb Axiare. La immobiliària pagarà una primera del 6% per comprar el 13% de la SOCIMI que encara no controla. També en vermell, Siemens Gamesa, que ha perdut un 2,41%, i IAG, amb un 2,05%.

EMPRESES

Técnicas Reunidas ha estat protagonista després de pujar un 0,76%. Francisco García Paramés ha explicat aquest dimarts les seves apostes internacionals i nacionals durant la conferència anual d'inversors de Cobas Asset Management, i ha opinat que "és un moment òptim de compra" en aquesta companyia.

Mentrestant, el minorista més gran del Regne Unit, Tesco, s'ha disparat més d'un 7% després de superar les previsions amb els seus resultats, en obtenir un benefici de 1.640 milions de lliures durant el seu últim any fiscal.

EUA, RÚSSIA I XINA

Les borses mundials es mouen al so dels tuits de Donald Trump en els últims temps. Això ha quedat clar després de veure com s'incrementaven els descensos després de l'últim missatge al Twitter del president nord-americà directament dirigit a Rússia. Trump adverteix Rússia que ha de preparar per als "nous, macos i intel·ligents" míssils que "arribaran".

Si la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units ha estat el tema de les últimes setmanes -i continua sent-ho-, la possible resposta de Donald Trump i dels seus aliats després de l'atac amb armes químiques a Síria comença a convertir-se en un assumpte preocupant, entre altres coses per la postura de Rússia, que dona suport a Síria, i per aquest xoc frontal entre els Estats Units i el país dirigit per Vladimir Putin pel que fa a aquest assumpte.

Pel que fa a la guerra comercial, cada vegada són més els experts que consideren que la Xina i els Estats Units acabaran arribant a un acord, especialment després de les últimes paraules de Donald Trump i Xi Jinping. "Després de l'escalada de la disputa que es va produir a finals de la setmana passada, hem vist diversos senyals que donen suport a la idea que s'arribarà a un acord", assenyalen els experts de Danske Bank.

Aquest dimarts a la nit, Donald Trump va continuar amb les seves piulades i va afirmar: "Estic molt agraït al president xinés, Xi, per les amables paraules sobre aranzels i barreres automobilístiques... però també sobre la propietat intel·lectual i les transferències de tecnologia. Farem un gran progrés junts!"

EL PETROLI MARCA MÀXIMS ANUALS

Un dels protagonistes del dia és el preu del petroli, que ha marcat màxims anuals per sobre dels 72 dòlars en el cas del cru Brent, de referència a Europa. Les matèries primeres en general estan tenint un bon comportament després del missatge aperturista llançat per la Xina, que ha estat benvingut pel mercat.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía', l'IBEX no pot amb la resistència dels 9.800-9.810 punts, "i per tant, no podem descartar que a curt termini posi rumb al suport que presenta en el buit alcista del 5 d'abril", a prop dels 9.550 punts.

A més, l'analista assenyala que "després d'un rebot proper al 6% des dels mínims de fa dues setmanes, vam començar a observar una lleugera 'sobrecompra' al gràfic diari", encara que assenyala que al setmanal estan clarament 'sobrevenuts'. Per això, Rodríguez creu que això dona suport a la idea que podríem assistir a un "petit ajust proporcional a les alces prèvies".

Pel que fa a valors, l'analista destaca la "renovada debilitat dels bancs" i el fet que Telefónica torni a intentar (sense èxit) deixar enrere la resistència dels 8,22 euros. Rodríguez assenyala també que els més beneficiats d'aquesta sessió han estat, entre d'altres, l'or, la plata i el petroli: "Una cosa lògica, d'altra banda, tenint en compte les declaracions de Trump".

"En qualsevol cas, el que hem de tenir molt clar és que, com hem comentat dies enrere, qualsevol possible recuperació a mitjà i llarg termini passa per respectar sí o sí els mínims de fa dues setmanes, els mínims anuals", conclou el analista.

Noticias relacionadas

contador