johnson-reste-hospitalise-par-mesure-de-precaution

El mercat espera amb impaciència la compareixença del ministre de Finances britànic, Rishi Sunak, que presentarà aquest dimecres un nou paquet d'estímuls destinat a combatre l'atur i reactivar sectors clau de l'economia britànica. En una avanç de les mesures que anunciarà davant la Cambra dels Comuns, el ministeri ha explicat que el pla inclourà 2.000 milions de lliures destinades a combatre la desocupació dels més joves, que tenen més risc de convertir-se en aturats de llarga durada.

En concret, aquesta quantitat subvencionarà les pràctiques laborals de sis mesos per a persones entre 16 i 24 anys. A més, inclourà 111 milions orientats a triplicar els contractes en pràctiques durant el període 2020-2021, segons recull 'CNBC'.

A més del pla d'ocupació, s'espera que Sunak anunciï una suspensió temporal de l'impost de propietats que s'aplica a immobles de més de 500.000 lliures, en un intent d'estimular el mercat immobiliari. Està previst que s'anunciïn altres mesures, com ara rebaixes de l'IVA i altres impostos o cupons de vacances.

És el segon pressupost especial que llança el Govern de Boris Johnson per intentar pal·liar els estralls de la pandèmia. Al març, Sunak ja va presentar un paquet de 30.000 milions per frenar l'impacte immediat sobre el mercat laboral i en sanitat del coronavirus del confinament per contenir els contagis. Des de llavors, els mercats s'han acostumat als importants anuncis del ministre i a l'assistència addicional del 'bazuka' de política monetària del Banc d'Anglaterra.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics assenyalen que les enquestes actualment suggereixen que l'ocupació probablement disminuirà aproximadament un 4% interanual durant el quart trimestre, mentre que les enquestes de confiança dels consumidors apunten a un augment sostingut de la seva taxa d'estalvi. "Així doncs, malgrat els esforços de Johnson, encara esperem que el PIB estigui aproximadament un 5% per sota del seu nivell anterior a la Covid per a finals d'enguany".

"L'efectivitat de la reducció de l'IVA dependrà en part que les empreses transfereixin la baixada als consumidors. En principi, la competència i la menor demanda poden significar que els preus caiguin i les llars vegin la major part de la reducció d'impostos, però això no està assegurat. Igualment, les empreses podrien utilitzar l'eventual reimposició de l'IVA com una oportunitat per augmentar els preus", afirmen els analistes de Monex Europe.

Noticias relacionadas

contador