ep cierra el museo britanico por el coronavirus en reino unido que registra ya 67 fallecidos
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

Regne Unit destinarà 3.000 milions de lliures per millorar l'eficiència energètica de les llars i edificis públics, com a part d'un pla més ampli per impulsar l'economia i donar suport a les ocupacions després de la pandèmia.

Un dia abans de l'anunci dels seus pròxims moviments per mitigar l'impacte del confinament contra el coronavirus, el ministeri de Finances britànic ha anunciat que a les llars se'ls atorgaran 2.000 milions de lliures en subvencions, amb un valor de fins a 5000 lliures cadascuna, per cobrir dos terços dels costos d'aïllament i doble vidre de finestres. Les famílies més pobres rebran fins a 10,000 lliures sense haver de pagar res, va dir el ministeri de finances.

Els mil milions de lliures restants es gastaran en reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle dels edificis del sector públic.

S'espera que el ministre de Finances, Rishi Sunak, presenti demà una bateria de mesures davant la Cambra dels Comuns, on compareixerà a partir de les 14:00 hores (hora espanyola), dirigides a contrarestar l'atur, que segons el Banc d'Anglaterra podria elevar-se als nivells de la dècada de 1980 d'un 10% o més. De fet, ja s'ha implementat un paquet d'uns 133.000 milions de lliures de mesures d'emergència, la majoria d'elles per intentar frenar l'augment de l'atur.

Noticias relacionadas

contador