ep sede repsol 20200504183703
REPSOL

Repsol rebota un 7% aquest dimarts després de publicar uns resultats impactats per l'advers context, però que superen estimacions, i aprofitant el fort rebot del petroli des d'ahir. El Brent cotitza ja a prop dels 30 dòlars (28,78 dòlars) i el West Texas se situa per sobre de 22 dòlars (+8%). Això, després de tancar amb avanços d'un 5% i un 7,5%, respectivament, a la sessió d'ahir.

  • 14,38€
  • -0,17%

La petroliera ha anunciat unes pèrdues de 487 milions al primer trimestre per la volatilitat de les matèries primeres internacionals (petroli i gas), que va impactar de manera extraordinària sobre la valoració dels inventaris de la companyia, amb un efecte negatiu de 790 milions. El resultat net ajustat del període va ascendir a 447 milions, un 28% inferior al del mateix període de 2019.

Així i tot, les xifres han superat les estimacions del consens. L'EBITDA ha arribat a 1.455 milions d'euros (-19,3%) comparat amb els 1.222 milions estimats; el benefici net ajustat ha estat de 447 milions (-27,7%) respecte als 332,6 milions estimats.

SENSE OBJECTIU 2020

No obstant això, Repsol no marca una xifra objectiu per al seu resultat brut d'explotació (Ebitda) de 2020. El motiu, segons ha assegurat el seu conseller delegat, Josu Jon Imaz, A la trobada amb analistes és la situació de "tempesta" que viu el mercat a conseqüència del Covid-19.

"Repsol disposa d'una folgada liquiditat i ràting, així com d'una bona diversificació de negoci (50% Upstream/50% Downstream) que suposaria una cobertura natural davant pressió addicional sobre el preu del petroli, encara que amb l'efecte incert de la reducció de demanda", expliquen els analistes de Renta 4.

Aquests experts destaquen que la companyia ha superat moments molt complicades en el passat, i que avui la situació de balanç i liquiditat és de les millors del sector.

Per part seva, Bankinter també subratlla que Repsol continua sent una de les petrolieres que presenta millors perspectives. "Dit això, el context s'ha tornat molt més complex i no existeix visibilitat en la recuperació del petroli. Això ens porta a reiterar la nostra recomanació d'evitar el sector", aconsellen.

Sobre els resultats, consideren que són "febles" pel context advers del petroli, però destaquen com a fet positiu que la companyia anunciés aquest dilluns dos grans descobriments a Mèxic, en menys temps i cost de l'habitual.

Noticias relacionadas

contador