ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

El petroli segueix pujant amb força aquest dimarts. El desconfinament a molts països millora les previsions de demanda i dóna ales als preus de l'or negre.

El barril de West Texas es dispara així més d'un 8% i supera la barrera dels 22 dòlars. El Brent, per part seva, avança més d'un 6% i coqueteja amb els 29 dòlars.

"Tenint en compte la destrucció de demanda, els mercats estan descomptant qualsevol notícia positiva molt de pressa", reconeix l'expert en matèries primeres, Daniel Hynes. La demanda global d'esquist es desplomarà fins a un 30% a l'abril, segons les projeccions dels analistes.

La recuperació serà lenta, especialment amb la majoria d'aerolínies en terra de cara als pròxims mesos, opina el consens. L'expert Alan Joyce assevera que "la demanda internacional de viatges pot trigar anys a tornar a ser com era".

El fort repunt d'aquest dilluns va ser possible gràcies a l'optimisme de Goldman Sachs. L'entitat subratllava que els subministraments han començat a disminuir ràpidament, amb signes de millora de la demanda. "Encara que encara falten unes setmanes per arribar a un punt d'inflexió, ara sembla probable que el mercat estigui passant la prova de capacitat d'emmagatzematge", afegeix.

Noticias relacionadas

contador