• Permet carregar de forma simultània fins a quatre vehicles elèctrics en un temps d'entre 5 i 10 minuts
imaz electrinera
14,96€
  • 0,24€
  • 1,63%

Carregar la bateria d'un vehicle elèctric en tot just uns minuts és ja una realitat. Repsol ha inaugurat aquest dilluns el primer punt de recàrrega ultraràpida de la Península Ibèrica i una de les primeres del sud d'Europa. La instal·lació està a la carretera N-I al seu pas per Lopidana (Àlaba) i permet recarregar la bateria de vehicles que suportin la seva potència màxima en un temps d'entre cinc i deu minuts.

Aquest nou punt de recàrrega està situat en una estació de servei Repsol i té una potència màxima de 700 quilowatts (kW), que pot repartir-se entre els seus quatre pals de subministrament segons la capacitat de les bateries dels vehicles. Segons la petroliera, l'estació pot configurar-se per oferir 350 kW simultàniament a dos vehicles o recarregar-ne quatre amb 175 kW per a cada un.

"Comptar amb aquest punt de recàrrega permet a Repsol continuar sent un referent en mobilitat a Espanya, on ja participa en la major xarxa de recàrrega elèctrica pública del país", ha assenyalat Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol, durant l'acte d'inauguració.

Per a la Consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del govern basc, Arantxa Tapia, l'estrena d'aquest punt de recàrrega és "un pas important en el procés de descarbonització" i un impuls més a la mobilitat elèctrica que des del govern regional s'està realitzant perquè la transició energètica sigui "ordenada i realista".

QUATRE ESTACIONS MÉS EL 2019

La meta de Repsol per a aquest any és oferir aquesta tecnologia en altres quatre estacions de servei de la seva xarxa. La companyia té 31 punts de recàrrega ràpida en els seus gasolineres i, a través de la xarxa de Ibil (empresa impulsada per l'Ens Basc de l'Energia i Repsol), participa en una xarxa amb més de 1.700 punts de recàrrega, dels quals 200 són d'accés públic.

El punt de Lopidana ha estat instal·lat per Ibil i el seu manteniment dependrà d'aquesta companyia. Aquesta estació forma part del projecte europeu E-VIA FLEX-I que consisteix en el desplegament d'una xarxa pilot de 14 instal·lacions similars en corredors europeus de transport d'Espanya, França i Itàlia. Perquè qualsevol vehicle existent en el mercat pugui utilitzar aquesta infraestructura, els nous punts incorporen connectors estàndard de recàrrega Combo CCs (fins a 350 kW) i CHAdeMO (fins a 100 kW).

Noticias relacionadas

contador