ep sede de naturgy en madrid
NATURGY - Archivo

Naturgy vol convèncer els inversors de la seva voluntat de mantenir inalterada la retribució a l'accionista, tot i que s'estigui replantejant el pla estratègic i que hagi tancat l'aixeta a la recompra d'accions. Canviaran coses en aquest grup energètic. De fet, ja estan canviant, perquè ha replantejat la seva cúpula amb tres noves direccions de negoci. No obstant això, el dividend, avui dia, no es toca.

  • 23,36€
  • -0,09%

El seu president executiu, Francisco Reynés, va assumir aquest dimarts que el replantejament del pla estratègic de la multinancional arribarà en breu, però sense canviar el model de retribució. “Ho farem al més aviat possible”, va assegurar en referència al nou full de ruta. “El més important, el dividend no el toquem”, va aclarir durant una trobada digital amb mitjans de comunicació després de la junta d'accionistes anual. “És un compromís ferm, el nostre dividend per acció. El que hem d'adequar són les velocitats i les prioritats d'inversió”, va afegir.

L'actual pla estratègic de Naturgy és a la meitat del recorregut. Es va dissenyar per al període 2018-2022, i la crisi del coronavirus, juntament amb l'enfonsament de les matèries primeres energètiques, l'obliga a canviar el pas.

A l'estratègia encara en marxa per a aquests exercicis, Naturgy es comprometia a elevar el dividend per acció un 5% cada any. Partia d'1,30 euros de 2018 amb l'objectiu d'arribar a 1,59 el 2022. Per a l'any en curs, el compromís era d'1,44.

SENSE RECOMPRA D'ACCIONS

El que sí que queda paralitzat de manera temporal, sense data per a reprendre-la, és la recompra d'accions per a la seva posterior amortització, a la qual la companyia ha destinat prop de 700 milions d'euros aquests últims dos anys.

Quan es va iniciar la crisi de la Covid vam decidir aturar-ho, perquè la compra d'accions pròpies era un mecanisme flexible” i calia plantejar-se si aquests fons “era millor dedicar-los a altres coses”, va assumir Reynés. Va reconèixer també que aquest pla “no és una prioritat”, com sí que ho és “enfortir el balanç i la liquiditat”. “Per sempre és massa temps, ja veurem què passarà en un futur”, va indicar respecte a si hi ha data per reprendre'l.

Precisament, aquesta liquiditat és una de les fortaleses del grup: té en ‘cartera’ prop de 10.000 milions d'euros. I es manté oberta a possibles adquisicions, perquè pot haver-hi oportunitats en plena crisi. “La companyia està en una situació de fortalesa financera; com dèiem fa mesos, tenim tiquets per poder ballar, però això no significa que ballarem ballar, ni que ho fem amb ningú específicament”, va assegurar Reynés sense ensenyar les seves cartes.

Noticias relacionadas

contador