ep francisco reynes presidente ejecutivo de naturgy
NATURGY - Archivo

Una clara picada d'ullet al regulador. El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha advocat durant la junta d'accionistes del grup per "enfortir les relacions amb els reguladors". Un missatge que arriba després de la destralada que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va clavar l'any passat als distribuïdors de gas per als pròxims anys, des de 2021 a 2026.

  • 20,10€
  • -0,20%

Reynés ha advocat aquest dimarts a la junta per "enfortir les relacions amb els reguladors" i "comprometre'ns cada vegada més" amb l'objectiu de "garantir el subministrament energètic com hem fet aquestes últimes setmanes", en referència a la crisi del coronavirus.

"Esperem de les administracions marcs reguladors estables", ha apuntat Reynés durant la junta, de caràcter telemàtic. "Desitgem que s'interpreti la nostra rendibilitat raonable i s'entengui com a raonable pel nivell de risc de la inversió". I ha insistit en la mateixa línia. "Només amb un marc estable i visibilitat a llarg termini es crearà inversió, ocupació i riquesa per a tothom".

I com treballar amb les administracions públiques? Segons el president executiu de Naturgy hauria de ser "des d'una actitud de partenariat, costat per costat" i "fer-ho amb transparència, no amagant cartes a la màniga, sinó de manera fluida".

Durant la seva intervenció, el primer espasa del grup energètic ha aprofundit en la intenció de l'empresa de "continuar creixent i intensificar l'activitat inversora" per aconseguir al 2020 objectius del pla estratègic que conclourà al 2022.

UN 2020 COMPLICAT

De cara a l'any en curs, Reynés ha reconegut que es tracta d'un any complicat, per la crisi econòmica conseqüència del coronavirus i l'enfonsament del preu de les matèries primeres. El directiu ha recordat, com ja va indicar a la presentació de resultat del primer trimestre, que l'empresa es troba immersa en la revisió dels "contractes de subministrament, per adequar-los a les condicions del mercat, prioritzant arribar a acords". Així, l'"últim recurs serien els procediments judicials i d'arbitratge".

Reynés ha destacat que la capacitat de l'empresa s'observa en la seva posició de liquiditat, que arriba a 10.000 milions d'euros. També ha reconegut no estar satisfet amb la cotització d'aquests darrers mesos. "No podem estar-ne contents", ha indicat. Al 2019, l'evolució a la borsa va ser fruit de la "especulació a l'entorn de circulars de la CNMC" respecte al "nivell de retribució xarxes distribució de gas". Així, es va tancar 2019 amb una alça de la cotització del 6%. "Enguany, la cotització està patint, com estan patint l'economia i les diferents borses per l'impacte de la crisi. Esperem recuperar la confiança dels inversors", ha resumit.

Reynés també ha fet èmfasi en el fet que segueix endavant a l'actual pla estratègic, i que la multinacional ha creat tres noves unitats dins de la seva adreça. Una enfocada en la Gestió d'Energia i Xarxes, encapçalada per Pedro Larrea; una altra centrada en Renovables, Innovació i Nous Negocis, que tindrà al capdavant a Jorge Barredo; i de Comercialització Minorista, amb Carlos Vecino com a directiu.

Noticias relacionadas

contador