iberdrola east anglia one
Iberdrola
11,56€
  • -0,06€
  • -0,47%

Iberdrola ha venut el 40% del seu projecte d'energia eòlica marina al Regne Unit, East Anglia One, a Green Investment Group (GIG), del grup australià Macquarie Group Limited, per un total de 1.630 milions de lliures esterlines (uns 1.756 milions d'euros).

L'operació, realitzada a través de la filial Scottish Power, ha estat comunicada aquest dilluns al mercat a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En ell, Iberdrola explica que mantindrà el control de la societat amb el 60% del capital restant, i seguirà prestant els serveis d'operació i manteniment necessaris per a l'explotació del projecte.

La venda, segons l'elèctrica espanyola, no tindrà impacte significatiu en els resultats d'aquest any. De fet, Iberdrola ha assenyalat que l'operació s'emmarca en el pla de vendes d'actius iniciat l'any passat, que preveu desinversions per valor de 3.500 milions d'euros.

Així mateix, Iberdrola afirma que el valor implícit després de l'operació, considerar el 100% de la societat, serà de gairebé 4.100 milions de lliures esterlines (aproximadament 4.417.000 d'euros), i que l'execució de la venda està condicionada a l'obtenció del pertinent consentiment per part del Crown Estate.

Segons els experts de Banc Sabadell, es tracta d'una "notícia de poc impacte", perquè ja era conegut que Iberdrola estava negociant la venda de participacions minoritàries en els seus parcs eòlics en mar abierta (fins i tot en fases de desenvolupament com East Anglia One) en el marc del seu pla de rotació d'actius, i que la finalitat d'aquestes desinversions seria precisament el finançament de nous projectes intensius en capital. "No creiem que en cap cas Iberdrola busqui la sortida total de projectes que són 'core' en l'estratègia de creixement futur", assenyalen al seu informe diari.

Noticias relacionadas

contador