ep energia solar 20190220112518
CZFB - Archivo
11,61€
  • 0,15€
  • 1,31%

Iberdrola s'ha adjudicat 149 megawatts (MW) de potència solar fotovoltaica a Portugal, cosa que suposa l'entrada de la companyia en el desenvolupament d'aquesta tecnologia en territori lusità. La capacitat es distribueix en les regions de l'Algarve i a la vall del Tajo, després de la recent subhasta pública impulsada pel Ministeri de Medi Ambient i Transició Energètica de Portugal, a través de la Direcció General d'Energia i Geologia, i organitzada per l'Operador do Mercado Ibérico de Energia (OMIP), segons ha informat aquest dijous la companyia en un comunicat.

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha insistit que es tracta de la major subhasta duta a terme en el sector energètic portuguès durant l'última dècada i ha explicat que "aquests nous projectes posen de manifest l'aposta d'Iberdrola per les energies renovables per seguir contribuint a la transició cap a una Europa descarbonitzada".

Amb aquesta nova adquisició, Iberdrola continua amb el seu compromís amb la transició cap a una economia baixa en carboni, alhora que consolida el seu paper al mercat elèctric lusità, on ja compta amb el 33% del mercat del sector comercial i una cartera de clients que ascendeix a 300.000, entre electricitat i gas natural.

IBERDROLA APOSTA PER PORTUGAL

El grup liderat per Ignacio Galán avança també en el desenvolupament del complex hidroelèctric del Támega, amb la construcció de tres noves centrals amb una potència total de 1.158 MW i la inversió de la qual supera els 1.500 milions d'euros. Aquest projecte es posarà en marxa entre el 2021 i el 2023.

Amb el complex del Támega i la nova capacitat solar adjudicada, Iberdrola, que ja ha aconseguit reduir les seves emissions a Europa en un 75% des de l'any 2000, contribueix al compromís de Portugal d'aconseguir la neutralitat de carboni per al 2050.

Noticias relacionadas

contador