presidente-iberdrola-ignacio-galan-foro-davos
Iberdrola

Iberdrola ha aconseguit un benefici net de 1.644,4 milions d'euros en el primer semestre de l'any, la qual cosa suposa un increment del 16,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Aquest bon resultat es deu, fonamentalment, a les inversions rècord realitzades pel grup.

  • 11,54€
  • -0,04%

La companyia ha invertit 3.054 milions d'euros fins a juny, un 23,2% més que en el mateix període de 2018, destinant un 88% del total a projectes renovables i de xarxes regulades de transmissió i distribució (un 48% als primers i un 40% als segons). Aquesta quantitat suposa la major xifra d'inversions escomeses en un semestre en la història del grup. Així mateix, durant els últims 18 mesos, Iberdrola ha invertit un total de 8.375 milions d'euros, xifra també històrica per a l'empresa.

El president del grup, Ignacio Galán, ha explicat que “el creixement de dos dígits posa de manifest l'èxit del nostre model de negoci, basat en l'aposta per les energies netes, els actius regulats i una encertada diversificació geogràfica”.

Com a conseqüència d'aquestes inversions, la companyia preveu que, al llarg de 2019, entrin en operació 5.250 nous megavats (MW). D'aquesta nova capacitat, un 75% començarà a estar operativa en el segon semestre de l'any. L'acceleració del ritme inversor apunta a un increment en l'objectiu de desenvolupar 13.000 nous MW durant el període 2018-2022. Això significaria augmentar la potència del grup en més d'un 40% respecte a l'inici del Pla.

Iberdrola ha explicat que el comportament "molt positiu" dels negocis internacionals té el seu reflex en l'augment dels ingressos, que han ascendit a a 18.281 milions d'euros fins a juny, un 3,9% més que en el mateix període de 2018; i del marge brut, que ha millorat un 7,3%, fins a 8.230 milions d'euros.

El benefici brut d'explotació (EBITDA) ha aconseguit els 4.989,8 milions d'euros en el semestre, la qual cosa suposa un increment del 12,5%. Aquest resultat es deu a la "bona" evolució dels negocis als Estats Units, Mèxic i el Brasil i a l'aportació del parc eòlic marí alemany Wikinger, que compensen amb escreix la menor contribució dels negocis de Xarxes i Renovables a Espanya i de Comercial a Regne Unit.

MILLORA DE PERSPECTIVES

“Estem executant el nostre Pla Estratègic a major ritme de l'esperat, la qual cosa ens permet anunciar una millora en la nostra previsió de benefici net per a final d'any superior al 10%”, ha afirmat Ignacio Galán.

L'elèctrica ha afirmat que els "sòlids" resultats obtinguts en el primer semestre, l'entrada en operació de nova capacitat i els estalvis de costos li permeten millorar les seves perspectives per a l'exercici.

La companyia preveu obtenir un creixement del benefici net de 2019 en nivells “doble dígit baix”, enfront de la previsió anterior, que contemplava un increment del resultat 'high single digit'.

Noticias relacionadas

contador