ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan 20190623102402
IBERDROLA - Archivo
11,61€
  • 0,15€
  • 1,31%

Iberdrola ha tancat la cessió a Lyntia Networks, en exclusiva i a llarg termini, dels drets d'ús de part de la seva xarxa de fibra òptica fosca a Espanya per 260 milions d'euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, l'operació es consuma després que la passada setmana la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) autoritzés a Lyntia Networks l'adquisició, subordinada al compliment de compromisos per la tecnològica.

L'energètica va indicar que la contraprestació total de l'operació ascendeix als 260 milions d'euros previstos, "que ha estat satisfeta per Lyntia en la data de tancament i que està subjecta als ajustos habituals en aquest tipus d'operacions".

A més, ha assenyalat que l'impacte de l'operació en els seus resultats consolidats d'aquest exercici es determinarà una vegada es disposi de més informació sobre aquests ajustos.

El passat mes de març, Iberdrola va aconseguir un acord amb Lyntia per a la cessió de l'ús d'una part dels 15.000 quilòmetres de cable que gestiona a Espanya. Així mateix, adquireix també la cartera de contractes amb clients de fibra òptica, tant fosca com il·luminada, de l'energètica.

Els compromisos assumits per Lyntia per a l'aprovació per la CNMC de l'operació suposen el manteniment de les condicions contractuals als clients de l'entitat resultant de l'operació. La companyia no resoldrà injustificadament els contractes vigents i oferirà prorrogar els contractes vigents que vencin en un període de 10 anys.

Així mateix, oferirà accés, en condicions raonables i en les diferents modalitats comercials existents, a tota la seva xarxa de fibra fosca a Espanya durant un període de 5 anys.

PLA DE ROTACIÓ D'ACTIUS

L'operació, que suposa la primera transacció de cessió d'ús de la fibra òptica que es realitza tant al mercat espanyol com europeu, s'emmarca en el pla de rotació d'actius no estratègics d'Iberdrola per valor de 3.500 milions d'euros, preveu les seves Perspectives Estratègiques 2018-2022.

Les desinversions del grup l'any passat i el 2019 superen ja els 1.700 milions d'euros, pràcticament la meitat de l'objectiu fixat.

Al costat d'aquesta operació de cessió dels drets d'ús de la seva fibra òptica, la companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán també ha dut a terme la venda dels actius de generació convencional del Regne Unit; el negoci d'emmagatzematge de gas als Estats Units; la participació minoritària en Tirme; la de la seva única planta termosolar, Puertollano, la de l'edifici Torre Auditori, a Barcelona; i la seva cartera de subministraments de gas natural liquat a llarg termini a Pavilion Energy.

Noticias relacionadas

contador