ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan 20190623102402
IBERDROLA - Archivo
11,41€
  • -0,12€
  • -1,04%

Iberdrola puja del lloc 3 al dos en l'IBEX 35 com a empresa de major capitalització borsària. El primer lloc segueix sent per a Inditex. Mentre que el banc Santander baixa un lloc. En xifres, Iberdrola puja gairebé un 2% aquest dijous i cotitza per sobre dels 9 euros, xifra que suposa, a més, un màxim històric per a la companyia. L'energètica supera ja els 56.787 milions d'euros en capitalització en què tancava dimecres.

Per la seva banda, l'entitat càntabra, que també puja aquest dijous (+0,2%) supera lleugerament els 56.339 milions en què posava fi a la jornada anterior. Els seus títols es mouen ara als 3,4 euros, a nivells no vistos des de l'octubre de fa tres anys. Però per davant d'elles, es troba Inditex, valorada en 80.472 milions.

De tornada a Iberdrola, que acumula una revaloració del 34% aquest any, va presentar a finals de juliol un benefici net de 1.644,4 milions d'euros corresponents al primer semestre de l'any, xifra que suposa un increment del 16,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Aquest bon resultat es deu, fonamentalment, a les inversions rècord realitzades pel grup.

Al seu torn, aquest mateix dilluns anunciava la venda del 40% del seu projecte d'energia eòlica marina al Regne Unit, East Anglia One, a Green Investment Group (GIG), del grup australià Macquarie Group Limited, per un total de 1.630 milions de lliures esterlines (uns 1.756 milions d'euros).

D'altra banda, la companyia ha estat una de les elèctriques que més fortalesa ha mostrat en els últims temps, "i amb molta diferència" segons l'analista tècnic de Bolsamanaía, José María Rodríguez. "Es troba en pujada lliure relativa, a més de ser un títol impecablement alcista".

Noticias relacionadas

contador