ep iberdrola impulsa la transicion energetica en grecia con el desarrollo de tres nuevos proyectos
IBERDROLA

Iberdrola manté el seu objectiu d'invertir 10.000 milions d'euros al llarg de 2020. Va camí d'aconseguir-ho, després de destinar-hi 6.638 milions en els nou primers mesos de l'any, segons ha revelat aquest dimecres a la seva presentació de resultats. Un creixement que farà amb els seus propis recursos, sense noves ampliacions de capital, almenys, de moment.

  • 11,58€
  • 0,00%

Així, ho ha recalcat el seu president i conseller delegat, Ignacio Sánchez Galán, durant la conferència amb analistes. "No farem, de moment, una ampliació de capital", ha assegurat. "Som més que capaços de finançar amb flux de caixa i liquiditat".

Iberdrola inverteix, com a grup, 'a pulmó', encara que sí que contempla l'emissió de deute híbrid, segons ha matisat el mateix Sánchez Galán. A més, avança que donarà més detalls sobre aquest tema el 5 de novembre, quan el grup energètic presenti el seu nou pla estratègic.

Fins llavors, va fent passos via fusions i adquisicions, abans de presentar aquest pla. Aquest dimecres ha anunciat la fusió, de la seva participada en els Estats Units, Avangrid, amb PNM. En concret, Avangrid s'ha compromès a adquirir el 100% del capital de PNM a canvi d'un preu en efectiu pagable estimat en 3.663 milions d'euros. I, en aquest moviment, sí que hi haurà una ampliació de capital per part de la participada a Amèrica del Nord.

Galán ha insistit que Iberdrola mantindrà la seva estratègia d'"acceleració de les inversions", al mateix temps que manté la retribució a l'accionista, després d'aprovar aquest dimarts un dividend a compte de 0,168 euros per acció a cobrar el 2021.

Noticias relacionadas

contador