ep sede de abengoa en sevilla
ABENGOA - Archivo

Abengoa guanya temps i posposa la decisió definitiva sobre el seu rescat fins al 27 de juliol. La companyia sevillana assegura que hi ha avanços en les negociacions, però no hi ha pacte tancat, i reconeix que la seva situació de liquiditat està afectant el negoci.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

"El consell s'ha emplaçat a prendre la decisió definitiva en una sessió el 27 de juliol", indica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa presidida per Gonzalo Urquijo detalla que el seu consell d'administració ha estat informat aquest dimarts "dels avanços de les negociacions en els diferents pilars de l'operació". És a dir, constata progressos però sense res tancat.

Entre ells cita "la línia de finançament de 250 milions d'euros amb la garantia de l'ICO, l'acord amb els proveïdors i creditors comercials, la modificació de determinades condicions del deute amb els creditors financers (NM2, Reinstated Debt, Bono Convertible d'A3T i deute Old Money) i la disposició de línia d'avals de fins a 300 milions d'euros, que continuen desenvolupant-se de manera favorable havent-se donat suports rellevants pendents de materialitzar-se amb la documentació definitiva".

Per això, considera que "després d'haver recaptat els oportuns assessoraments interns i externs", en les actuals circumstàncies, "s'han d'esgotar totes les alternatives dirigides a la continuïtat del negoci del grup". Confia així a arribar a un acord que la salvi, com va ocórrer fa cinc anys, d'haver de sol·licitar el concurs de creditors.

SITUACIÓ 'SEVERA'

Malgrat aquest indici d'optimisme, reconeix que la situació que viu és molt complicada. De fet, no va poder pagar en totalitat les nòmines del mes de juny. "El Consell vol recalcar que l'absència de liquiditat i avals estan afectant de manera severa al negoci fent molt difícil la seva viabilitat si no es tanca l'operació a curt termini", indica a la CNMV.

Precisament, el regulador va suspendre aquest matí la cotització de la companyia atès que les accions d'Abengoa s'havien disparat davant la possibilitat d'un acord. Una opció que ara es posposa, de moment, fins al 27 de juliol.

Noticias relacionadas

contador