ep sede de abengoa en sevilla
ABENGOA - Archivo

Els inversors veuen amb optimisme les dues jornades clau que afronta Abengoa per intentar garantir la seva supervivència. La companyia ha d'arribar a un acord amb els seus creditors abans que acabi el dimarts 14 de juliol, la data que ella mateixa es va marcar per evitar el concurs de creditors. I hi ha esperança que l'acord sigui imminent, perquè les accions A de l'empresa sevillana han arribat a escalar un 14% a l'inici de la sessió del dilluns.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Mentrestant, les accions B, les que tenen els detallistes, registren pujades de més del 8%. Hi ha optimisme, perquè aquestes últimes jornades les negociacions s'han accelerat, segons indiquen fonts informades, tot i que no prou per tancar un acord. En concret, la companyia ha arribat a proposar als seus creditors quitances de fins un 90%.

Una de les claus la tenen els grans de la banca espanyola: Abengoa ha d'arribar a un acord amb BBVA, CaixaBank, Santander, Bankia i Bankinter, entre d'altres entitats. I és un acord milionari perquè, al tancament de 2019, segons dades de la companyia sense auditar, el passiu financer brut d'Abengoa arribava a 5.948 milions d'euros, 4.000 d'aquests amb venciment a curt termini.

Al marge queden els seus creditors comercials, als quals l'empresa encapçalada per Gonzalo Urquijo deu més de 1.200 milions d'euros. A aquests, les companyia els ha proposat quedar-se amb part del que pugui ingressar amb els arbitratges internacionals que té pendents de resolució. Entre ells, el que manté a la Cort d'Estocolm contra Espanya per la ‘destralada’ a la retribució de les renovables de 2012, i que valora en 1.000 milions d'euros.

La tercera pota d'aquesta negociació a múltiples bandes és l'Estat. Abengoa ha sol·licitat una nova línia de liquiditat de 250 milions d'euros a cinc anys, a través de l'ICO; així com línies d'avals ‘revolving’ per 300 milions, que gestionaria a través de Cesce.

Noticias relacionadas

contador