• Els experts esperaven un descens més gran, fins a 115,5 punts
  • L’IFO expectatives puja i el de valoració actual cau
0cb996

El sentiment dels empresaris alemanys sobre el clima actual de negoci segueix sent altament positiu, tot i que s'ha moderat a l'agost respecte al mes anterior, segons l'enquesta IFO. La caiguda és menor del que esperaven els analistes.

DAX

  • 18.128,93
  • -0,18%
  • 1,0719$
  • 0,23%

En concret, l'IFO clima de negoci va baixar una dècima fins a 115,9 punts, enfront de la caiguda fins a 115,5 punts que projectava el consens d'analistes de Reuters. Per la seva banda, l'IFO sobre expectatives puja des de 107,3 ​​punts fins a 107,9 punts, en contra del retrocés esperat fins a 106,8 punts. Mentre que l'IFO sobre valoració actual disminueix des de 125,5 punts fins a 125,6 punts. La reacció ha estat tènue per part del mercat. El DAX alemany puja un 0,3%, en línia amb la resta de borses europees, mentre que l'euro/dòlar cotitza pràcticament pla a un pas dels 1,18 dòlars per cada euro.

El descens es va deure a les "avaluacions lleugerament menys positives de la situació actual del negoci", assenyala l'Institut CES IFO, encarregat de realitzar aquest sondeig tots els mesos. Així i tot, els empresaris destaquen que a curt termini les perspectives van millorar i que "l'economia alemanya segueix en el camí del creixement". De fet, l'oficina estadística Destatis ha confirmat avui que el Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 0,6% durant el segon trimestre respecte als tres primers mesos de l'any.

L'expansió de l'economia alemanya entre abril i juny reflecteix el major creixement del consum de les llars, amb un increment del 0,8% respecte al 0,4% del primer trimestre, així com el de la despesa pública, que va augmentar un 0,6 % des del 0,2% dels tres primers mesos de l'any.

Noticias relacionadas

contador