• Ryanair ha denunciat les ajudes públiques que ha rebut Air Berlin del Govern de Merkel
  • L'objectiu de Lufthansa és comprar les parts del negoci d'Air Berlin més atractives
ep michael oleary
EUROPA PRESS

La Comissió Antimonopoli alemanya ha criticat avui la compra de part del capital d'Air Berlin pel seu rival Lufthansa, actualment en vies de negociació, i ha recordat que les dues companyies són "competència directa en moltes rutes", i alhora ha considerat que de dur a terme una fusió entre les dues aerolínies aquesta tindria "condicions molt estrictes".

  • 17,52£
  • -1,95%

El cap de la Comissió Antimonopoli alemanya, Achim Wambach, ha destacat el fet que si Lufthansa adquireix Air Berlin es produiria la unió entre la primera i la segona aerolínia del país, i això requeriria la renúncia de drets d'aterratge i enlairament.

"M'agradaria una adquisició per part de Ryanair en lloc de Lufthansa", ha arribat a pensar el cap de la Comissió Antimonopoli alemanya, organisme assessor, en declaracions al mitjà germànic 'Rheinische Post', que ha advertit que el crèdit de 150 milions d'euros atorgat pel Govern de Merkel podria ser incompatible amb les normes d'ajudes estatals.

Ryanair ha presentat sengles reclamacions davant el Bundeskartellam, l'organisme alemany de regulació de la competència, i davant la Comissió Europea arran del procés d'insolvència d'Air Berlin per considerar que les ajudes del Govern alemany estaven dirigides a facilitar l'adquisició de la companyia per Lufthansa.

L'Oficina Federal de la Competència serà l'encarregada ara d'examinar l'operació de Lufthansa, després que Air Berlin es declarés insolvent. Per la seva banda, la Comissió Europea ha confirmat la recepció de la denúncia per part de Ryanair i ha assegurat que la tindrà en compte durant el procés per avaluar la conformitat d'aquest suport públic amb les normes europees sobre ajudes d'Estat. Disposa d'un termini de fins a dos mesos per pronunciar-se.

Noticias relacionadas

contador