• La institució monetària considera el Brexit com un dels motiu d'aquesta reducció
francois-hollande-a-la-television

El Banc de França ha reduït les seves expectatives de creixement per aquest any, 2017 i 2018 i ha avançat que el Govern no complirà amb la seva promesa de reducció de dèficit el proper any sense retallades de despeses addicionals.

L'organisme francès ha disminuït el seu pronòstic de creixement per aquest any en un 0,1%, fins a aconseguir un Producte Interior Brut (PIB) de l'1,3%, mentre que per 2017 i 2018 la reducció és del 0,2%, la qual cosa implica una expansió del PIB per al proper any que es manté en l'1,3% i de l'1,4% per 2018.

Per la seva banda, el dèficit es reduirà al 3,1% del PIB en 2017 enfront del 3,3% de 2016, a mesura que el creixement de la despesa s'accelera a causa de les noves mesures en educació, seguretat i capacitació laboral, segons expliquen des del Banc de França.

"El 3% és important perquè és la condició per mantenir la nostra credibilitat a Europa", va dir Villeroy de Galhau

El governador del banc central, Francois Villeroy de Galhau, ha dit que la taxa de reducció del dèficit és massa lenta en comparació d'altres països europeus i que serien necessàries mesures d'estalvi per altres 4.000 milions d'euros per complir amb l'objectiu del 3% el proper any.

"El 3% és important perquè és la condició per mantenir la nostra credibilitat a Europa", va dir Villeroy de Galhau en l'emissora ​​de ràdio BFM Business. "Perquè ens escoltin, hem de ser creïbles".

Les previsions més ombrívoles del banc central pesaran en les properes eleccions presidencials de França que se celebren a l'abril de 2017. El Govern socialista de François Hollande ha afirmat que segueix el camí per reduir el dèficit per sota del límit europeu del 3%. Per la seva banda, el candidat de centredreta, François Fillon, favorit per guanyar les eleccions del proper mes de maig, segons les enquestes, ha promès profundes retallades d'impostos i espera que el dèficit sigui superior al 4% el 2017.

Noticias relacionadas

contador