ep la bolsa de madrid un dia despues de la celebracion de elecciones en estados unidos en madrid
Eduardo Parra - Europa Press
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX ha estès els guanys aquest dimecres (+0,26%. 8.164 punts) després de començar la sessió en vermell. El selectiu espanyol consolida els 8.100 punts després de superar ahir amb molta força, la resistència dels 8.000 punts durant la passada jornada. Ho va fer a la calor dels nous màxims a Wall Street, amb el Dow Jones marcant per primera vegada en la història els 30.000 punts. Ara el selectiu espanyol té la seva següent resistència en el buit baixista del mes de març que es va deixar als 8.375 punts.

"El selectiu no només va aconseguir (aquest dimarts) tancar per sobre dels 8.000 punts, sinó que va superar la resistència dels 8.102 punts, màxims del passat dia 16. El seu aspecte tècnic per a les properes jornades és molt bo i sembla que podríem acabar veient com cobreix el buit baixista del mes de març que es va deixar als 8.375 punts. El primer nivell de suport es troba als 7.835 punts, preus bastant allunyats dels actuals", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Pel que fa a valors concrets, Solaria, Acciona i Telefónica, que ahir es va disparar un 8%, han estat els millors del selectiu, mentre Aena (després d'una retallada de preu fins a 150 euros per part de Morgan Stanley) ha estat el farolet vermell de la jornada d'avui.

A l'Àsia s'ha viscut una jornada de moviments moderats i mixtos, mentre que els futurs nord-americans pugen moderadament. Les places segueixen avançant a la calor de les vacunes contra la COVID-19 i, encara que el ral·li ja comencés fa setmanes, molts creuen que es donen les condicions perfectes perquè persisteixin les revaloritzacions i es formi un ral·li de Nadal en tota regla.

L'agenda d'aquest dimecres ha portat el PIB preliminar del tercer trimestre dels EUA, les peticions setmanals d'atur i les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed). L'economia dels Estats Units ha caigut un 2,7% durant el tercer trimestre, una dècima menys del que s'esperava. L'economia nord-americana va registrar una gran millora entre juliol i setembre, després que el PIB es contragués un 9% durant el segon trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat.

No ha estat tan positiu la nova dada d'atur. Les peticions setmanals d'atur segueixen sent un maldecap per als EUA, i han escalat fins a les 778.000 a la setmana del 21 de novembre, pel que fa a les 733.000 anticipades pel consens d'economistes i les 742.000 registrades a la setmana anterior.

Recordem que aquest dijous Wall Street tanca per Acció de Gràcies i que divendres, dia en què els nord-americans aprofitaran per fer les seves compres de Nadal (Black Friday), les places només obren durant mitja sessió.

Cal destacar també el ral·li que està experimentant el petroli en paral·lel amb el ral·li dels índexs borsaris. El preu del cru Brent supera els 48 dòlars per barril, el nivell més alt des de principis de març. Els preus del petroli han trobat suport en el creixent optimisme sobre la demanda gràcies a les notícies positives respecte a la vacuna, a més del suport d'un descens gradual del dòlar nord-americà.

Noticias relacionadas

contador