ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

El petroli puja aquest dimecres per quart dia consecutiu i obvia un informe de la indústria que mostra un augment major del que s'esperava en les reserves de cru dels EUA i amplia un repunt impulsat per les esperances que una vacuna contra la COVID-19 estimuli la demanda de combustible.

L'Institut Nord-Americà del Petroli va dir aquest dimarts que les reserves de cru dels EUA van augmentar en 3,8 milions de barrils a la setmana fins al 20 de novembre, al voltant de 490 milions de barrils, en contra de les expectatives dels analistes de 127.000 barrils.

El cru Brent puja un 0,9%, fins als 48,30 dòlars el barril a aquestes hores, després d'haver revalorat gairebé un 4% durant la passada sessió. El cru West Texas avança un 0,7%, fins als 45,23 dòlars el barril, després d'haver pujat més del 4% dimarts. Els dos contractes estan al punt més alt des de principis de març i s'han revaloritzat quasi un 10% durant els últims quatre dies.

"El mercat en general està apostant pel risc, ja que ara tenim tres vacunes efectives que poden combatre el virus", va dir a Reuters Kevin Solomon, analista econòmic d'energia de Stonex.

AstraZeneca ha informat aquest dilluns que la seva vacuna contra la COVID-19 té una efectivitat del 70% que podria arribar fins al 90%, fet que proporciona una altra arma en la lluita per controlar la pandèmia després dels resultats positius de Pfizer i BiNTech i de Moderna.

No obstant això, és probable que cap vacuna estigui a punt per al seu ús massiu durant els propers mesos, cosa que significa que els tancaments i les restriccions de viatges estaran en vigor fins a l'any vinent.

Això fa possible que l'OPEP+, que agrupa l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, incloent-hi Rússia, continuï amb les retallades de producció fins al 2021 després d'una reunió que començarà el 30 de novembre després de les converses tècniques d'aquesta setmana.

Els productors de l'OPEP+ han estat retenint els subministraments per donar suport als preus després que els tancaments per pandèmia a principis d'aquest any penalitzessin la demanda.

"L'alleujament del risc també prové de la situació política dels Estats Units, on el president Trump va concedir a la seva administració el permís per iniciar la transferència de poder a president electe Joe Biden", afegeix Solomon.

Noticias relacionadas

contador