ep samsung presenta sus nuevos televisores qled 8k en su evento samsung forum
EUROPA PRESS
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Tancament alcista a les borses d'Àsia després dels màxims històrics a Wall Street. La borsa de Nova York va acabar dimarts amb avenços destacats (Dow Jones +1,54%; S&P 500 +1,62%; Nasdaq +1,31%) gràcies a l'optimisme sobre les vacunes, l'inici de la transició permès per Donald Trump perquè Joe Biden sigui president i el nomenament de Janet Yellen com a secretària del Tresor.

Tot això ha contribuït a l'optimisme dels inversors asiàtics, tot i que la borsa xinesa n'ha estat l'excepció i ha tancat amb caigudes moderades.

Als EUA, el Dow Jones va tocar aquest dimarts els 30.000 punts per primera vegada en la seva història. Aquest nou màxim es produeix després d'avançar més d'un 13% des del començament de novembre. Si segueix amb aquest ritme durant les properes sessions, tancarà el seu millor mes des del 1987.

El procés de transició dels EUA va prenent una forma que agrada a experts i inversors, especialment després que hagi transcendit que l'expresidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, s'asseurà al front de la Secretaria del Tresor.

Amb aquesta decisió, el president electe, Joe Biden, mata dos ocells d'un tret: garanteix un llarg període de polítiques ultra flexibles en els fronts fiscal i monetari, gràcies al tàndem que Yellen farà amb el president de la Fed, Jerome Powell ja firma un armistici amb el banc central.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,5%, fins als 48,13 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1900 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.800 dòlars.

Noticias relacionadas

contador