ep puesto de check-in de vueling en el aeropuerto barcelona-el prat
David Zorrakino - Europa Press - Archivo
174,40€
  • 0,20€
  • 0,11%

Morgan Stanley ha frenat el ral·li d'Aena en rebaixar la seva valoració sobre el gestor d'aeroports fins a 150 euros per acció. El seu anterior preu objectiu es trobava als 163 euros per títol.

El valor cau un 2%, fins als 143,80 euros, tot i que ha rebotat amb molta força des dels mínims anuals de 89,50 euros marcats en els pitjors moments de la crisi i des dels mínims de novembres, situats als 111 euros. El seu màxim anual es troba als 177,15 euros.

Els analistes han considerat que les bones notícies sobre la vacuna contra la COVID-19 beneficiarà les companyies més lligades al sector turístic, i Aena ha estat una de les més beneficiades per aquest catalitzador.

No obstant això, Morgan Stanley considera que el seu potencial és limitat des d'aquests nivells de valoració. Una cosa semblant opina el consens de mercat, que valora els títols d'Aena en 130 euros.

"Les notícies de suport a les vacunes han fet que els aeroports de la Unió Europea pugin entre un 20 i un 40% des del 9 de novembre. Amb la recuperació del trànsit ara anticipada a uns 2 anys (2023-24), creiem que es necessita més per donar suport a una segona etapa del ral·li", afirmen des de Morgan Stanley.

"Reducció de costos, despesa de capital, comerç minorista, regulació? Simplement no podem trobar més motius per tornar-nos constructius", afegeixen al seu últim informe.

I és que la crisi turística encara està lluny d'acabar-se, malgrat les bones previsions de cara a 2021. Els aeroports de la xarxa d'Aena van tancar aquest octubre amb un total de 4.458.349 passatgers, un 81,9% menys que al mateix mes de l'any passat.

Des del començament de l'any, s'han mogut pels aeroports espanyols un total de 69,3 milions d'passatgers, xifra que representa un 70,9% menys que fins a octubre del 2019. Aquests descensos han estat generalitzats en tots els aeroports.

contador