ep interior del palacio de la bolsa a 9 de julio de 2021 en madrid espana el indice ibex 35 de la
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat amb força un 0,96%, fins als 8.758,70 punts durant la primera jornada borsària d'agost, que és per tradició el mes amb menys volum de l'any. Els valors turístics, Inditex i Telefónica, al costat de Fluidra i PharmaMar, han liderat els guanys dins el selectiu espanyol.

  • 10.729,80
  • -0,33%

"Si ens centrem a molt curt termini, tenim un clar suport a la zona dels 8.250-8.275 punts i com a resistència, el buit baixista dels 8.855 punts", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Seria interessant que aquest buit es tanqués, o el que és el mateix s'anul·lés. En no fer-ho seria un senyal de debilitat de curt termini que no podem obviar.

Aquest dilluns l'atenció l'acapara l'estrena en borsa de les accions del grup resultant entre Unicaja Banc i Liberbank, que s'ha convertit en la cinquena entitat financera espanyola per volum d'actius.

A més, la resta de valors del sector bancari ha tancat amb signe mixt després de superar els tests d'estrès de l'Autoritat Bancària Europea, cosa que obre la porta al fet que el BCE aixequi les restriccions als dividends a partir d'octubre.

Pel que fa a les referències que puguin animar l'índex de la borsa espanyola, els inversors centraran aquesta setmana la seva atenció en les dades finals d'activitat econòmica PMI (manufactures i serveis) del mes de juliol, en la decisió sobre tipus del Banc d'Anglaterra i, especialment, en l'informe d'ocupació també de juliol als Estats Units.

En clau microeconòmica, el protagonisme serà per als comptes comptables de Supermercats Dia, Duro Felguera, HSBC, Axa, Loews, Eli Lilly, Ralph Lauren, Booking, General Motors, Kraft Heinz, Electronic Arts, Kellogg, Mondi, TripAdvisor, Crédit Agricole, WPP i Evraz, entre moltes altres.

Igualment, cal ressenyar que Naturgy repartirà un dividend de 0,30 euros bruts per acció entre els seus socis aquest dilluns.

Pel que fa a la sessió asiàtica, les accions dels principals mercats de la regió han deixat pujades malgrat que les dades van mostrar que el creixement de l'activitat manufacturera xinesa es va alentir al juliol. Al Japó, el Nikkei 225 ha avançat un 1,97% i el Topix, un 2,11%. El Kospi de Corea de Sud ha guanyat al voltant d'un 0,5%.

Les accions d'HSBC a Hong Kong han avançat al voltant d'un 2% després que l'entitat bancària hagi anunciat uns beneficis durant el primer semestre del 2021 que van superar les expectatives i hagi notificat del seu segon repartiment de dividends des de la pandèmia de la Covid-19.

ALTRES MERCATS

El barril de petroli Brent baixa amb força un 3% fins als 73,18 dòlars, mentre el cru West Texas cau un 3,4%, fins als 71,45 d'dólares.

L'unça d'or puja lleugerament un 0,04%, fins als 1.818 dòlars.

L'euro s'aprecia un 0,07% i es canvia a 1,1878 dòlars.

El bitcoin baixa un 3,88%, fins als 39.704 dòlars.

Finalment, el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa amb força un 13%, fins al 0,236%.

Noticias relacionadas

contador