ep archivo   logo de santander caixabank bbva sabadell y bankinter resultado atribuido de la gran
EUROPA PRESS - Archivo

La banca espanyola rebota en borsa després d'aprovar els test d'estrès de l'Autoritat Bancària Europea (EBA), segons ha confirmat l'organisme regulador divendres passat. Tot i que les notes de cada banc van ser diferents, els analistes de Bankinter assenyalen que "estableixen les bases per a la tornada al dividend a partir de l'30 de setembre, en línia amb el que va anunciar el BCE el 25 de juliol".

  • 10,02€
  • -1,52%

"És una bona notícia perquè els tests d'estrès serveixen de guia al BCE per establir les exigències de capital i/o limitar, si fos, el cas la política de dividends de les entitats", afegeixen aquests experts.

En la seva opinió, els resultats del sector en el seu conjunt "són positius gràcies a la gestió de riscos i l'enfortiment dels balanços realitzats durant la pandèmia, llevat d'excepcions com Monte Dei Paschi".

Per Bankinter, els tests d'estrès "confirmen la capacitat del sector d'afrontar un escenari macro complicat i juguen a favor de la normalització en la política de remuneració als accionistes".

En definitiva, conclouen, "és una bona notícia que confirma la nostra recomanació de compra al sector. La banca afronta la recuperació econòmica en bones condicions (liquiditat & capital) amb un matalàs de provisions important realitzat durant la pandèmia".

Les seves entitats favorites són BBVA, ING, IntesaSanpaolo, BNP Paribas, Deutsche Bank i Commerzbank, aquest últim només per a perfils dinàmics.

Sobre BBVA, diverses empreses han elevat la seva valoració després dels resultats publicats per l'EBA, ja que donen per segur que començarà el seu programa per recomprar fins al 10% del seu capital a partir del quart trimestre.

Per exemple, Credit Suisse ha elevat la seva valoració fins a 5,30 euros per acció des dels anteriors 5 euros i Citi ha reiterat el seu consell de compra, amb un preu objectiu de 6 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador