ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les accions dels principals mercats de la regió han deixat pujades malgrat que les dades van mostrar que el creixement de l'activitat manufacturera xinesa es va alentir al juliol.

L'índex de gestors de compres del sector manufacturer Caixin/Markit del gegant asiàtic corresponent al mes de juliol, publicat dilluns, es va situar en 50,3, molt per sota de les expectatives dels analistes en una enquesta de Reuters, que esperaven una lectura de 51,1. El PMI manufacturer de Caixin es va situar en 51,3 al juny.

El PMI manufacturer oficial de la Xina, publicat el cap de setmana, també va mostrar una desacceleració del creixement de l'activitat fabril al juliol, amb una xifra de 50,4 enfront de la lectura de 50,9 de juny.

Les lectures del PMI per sobre de 50 representen una expansió, mentre que les que estan per sota d'aquest nivell assenyalen una contracció. Les lectures del PMI són seqüencials i representen expansions o contraccions intermensuals.

Amb tot, les accions de la Xina continental s'han recuperat de les caigudes anteriors, amb el compost de Xangai pujant un 1,5% i el component de Shenzhen avançant un 1,439%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,92%. El fabricant xinès de vehicles elèctrics Xpeng ha vist com les seves accions cotitzades a Hong Kong es disparaven més d'un 10% després que l'empresa anunciés dilluns un rècord mensual de vehicles lliurats al juliol.

Les accions d'HSBC a Hong Kong han avançat al voltant d'un 2% després que l'entitat bancària hagi anunciat uns beneficis durant el primer semestre del 2021 que van superar les expectatives i hagi notificat el seu segon repartiment de dividends des de la pandèmia de la Covid-19.

Al Japó, el Nikkei 225 ha avançat un 1,97% i el Topix, un 2,11%. El Kospi de Corea de Sud ha guanyat al voltant d'un 0,5%.

També és notícia a Austràlia Afterpay, les accions de la qual s'han disparat més d'un 20% després que l'empresa nord-americana de tecnologia financera Square anunciés que havia acordat la compra del gegant de "compra ara, paga després". L'índex S&P/ASX 200 d'Austràlia també ha registrat forts guanys en pujar un 1,36%.

Noticias relacionadas

contador