ep archivo   ibex
EUROPA PRESS - Archivo

L'IBEX 35 ha baixat un 0,2%, fins als 8.571,60 punts, en una jornada durant la qual les grans borses mundials han marcat màxims històrics. El selectiu espanyol segueix endarrerit respecte a les places més importants com l'S&P 500 i el Dow Jones a Wall Street, el DAX 30 alemany o l'Stoxx 600 europeu.

  • 10.633,90
  • 1,02%

Dins el selectiu, el protagonista ha estat Meliá, que ha pujat més de l'1% (tot i que ha arribat a repuntar un 5%) gràcies a una millora de valoració de Société (ha elevat el seu preu fins als 8,5 euros i aconsella comprar). Tot i que els valors més alcistes han estat Cellnex i Inditex.

A la banda negativa, han destacat les caigudes de la banca, sobretot les de BBVA, Sabadell, Santander, Bankinter i CaixaBank, en una jornada baixista per al conjunt de bancs europeus.

Al Vell Continent, els inversors segueixen pendents de les vacunes, de la suspensió de l'ús de la de Johnson & Johnson i d'aquest anunci relacionat amb Pfizer, que avançarà 50 milions de dosis a la Unió Europea (UE) a partir d'abril. Tot el que passa en l'economia té relació amb el ritme de vacunació. No obstant això, als mercats de renda variable, els índexs s'han tornat bastant immunes a qualsevol tipus de novetat en aquest sentit.

A més, encara cueja l'espectacular estrena a borsa del bròker de criptodivises Coinbase, que després d'arribar a disparar-se un 70% (i arribar a un màxim als 428 dòlars), finalment va tancar amb alces del 30% (328 dòlars) i aquest dijous avança un 2%.

MÉS RESULTATS I DADES MACRO DESTACADES

Avui ha prosseguit la temporada de publicació de resultats als Estats Units, amb els comptes de Citigroup, Bank of America i Pepsico, que han seguit mostrant la fortalesa dels comptes.

A més, a l'àmbit macro, les vendes al detall de març als EUA, així com les últimes xifres setmanals de sol·licituds d'atur, han estat molt millors del que es preveia, cosa que indica que la recuperació econòmica està cobrant força en la principal economia del món.

Les peticions d'atur setmanals als EUA han caigut al nivell més baix de la pandèmia, mentre les vendes minoristes de març han repuntat gairebé un 10%.

A Espanya, BBVA Research ha mantingut la seva previsió de creixement del PIB per a aquest any al 5,5% i al 7% el 2022.

ATENTS AL PETROLI

El petroli es tranquil·litza a aquestes hores de dijous (cotitza pla, amb el Brent als 66,53 dòlars i el West Texas als 63,05 dòlars) després de les fortes alces de la passada jornada.

Les pujades d'aquest dimecres van venir després que l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) i altres organismes hagin millorat les previsions de la demanda de petroli a mesura que les principals economies es recuperen de la pandèmia.

Els inventaris de cru dels Estats Units van baixar en 5,9 milions de barrils la setmana passada, segons ha informat aquest dimecres l'AIE, més del doble del que esperaven els analistes, que preveien un descens de 2,9 milions de barrils. Les existències de cru de la Costa Est van arribar a un mínim històric.

"Veiem una robusta retirada d'existències, fins i tot després de tenir en compte els riscos a la baixa, ja que el funcionament de les refineries augmentarà fortament durant els pròxims mesos", assenyalen els analistes de Citi Research en una nota.

ALTRES MERCATS

El bitcoin puja un més d'un 1% i se situa als 62.600 dòlars. El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha tornat a parlar de la 'cripto' i ha dit que és purament especulativa, recalcant que realment no s'usa per pagar res.

L'euro es deprecia un 0,17% i es canvia a aquestes hores a 1,1956 dòlars. L'or i la plata pugen moderadament, fins als 1.747 dòlars i als 25,55 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,608%.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,627%.

Noticias relacionadas

contador