bank of america

Bank of America ha superat les previsions del consens després de presentar un benefici net de 8.100 milions de dòlars durant el primer trimestre del 2021, cosa que implica un benefici per acció (BPA) de 86 centaus, xifra que supera en 20 centaus la previsió del consens. L'entitat ha anunciat, a més, un pla de recompra d'accions valorat en 25.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, els ingressos van avançar un 0,2%, fins als 22.820 milions de dòlars, xifra que s'ha situat gairebé 1.000 milions de dòlars per sobre del que s'esperava.

A l'igual que va anunciar JP Morgan aquest dimecres, el banc ha reduït les provisions per pèrdues creditícies en 6.600 milions de dòlars, xifra que li ha permès aconseguir un benefici net per valor de 1.900 milions, després d'alliberar reserves valorades en 2.700 milions, a causa d'una millor perspectiva econòmica.

En negatiu, el marge net d'interessos es va reduir un 16%, fins als 10.200 milions de dòlars, a causa "dels menors tipus d'interès", que als EUA estan al 0% per lluitar contra la pandèmia, a causa de la política ultraacomodaticia de la Reserva Federal (Fed).

Per contra, els ingressos no financers van augmentar un 19%, fins als 12.600 milions de dòlars, "xifra que reflecteix sòlids resultats als mercats de capital, així com majors ingressos per inversions i corretatge", segons ha explicat l'entitat, una de les més importants als EUA.

A més, les despeses no financeres van augmentar un 15%, fins als 15.500 milions, impulsats pels elevats costos nets de la Covid-19; una acceleració de les despeses a causa dels canvis en l'adjudicació de compensació d'incentius; un càrrec per deteriorament per la racionalització de béns arrels; majors despeses relacionades amb els ingressos; majors costos d'indemnització i compensacions especials per a associats".

El president i conseller delegat, Brian Moynihan, ha destacat que "el nostre equip va obtenir resultats excepcionals aquest trimestre: nivells rècord o gairebé rècord de dipòsits, fluxos d'inversió, ingressos de banca d'inversió, usuaris digitals i compromís del client".

A més, ha afegit que "si bé, les baixes taxes d'interès van continuar desafiant els ingressos, els costos crediticis van millorar i creiem que el progrés en la crisi de salut i l'economia apunten a una recuperació accelerada".

Noticias relacionadas

contador