nasdaq coinbase
Alberto Sánchez

El criptobròker Coinbase ha rubricat amb pujades del 30% el seu debut borsari, encara que ha arribat a disparar-se un 70% fins arribar a superar els 429 dòlars per acció, en una de les sortides a borsa més esperades dels últims anys. La companyia ha arribat als 100.000 milions de capitalització.

El Nasdaq havia fixat per Coinbase un preu de referència de 250 dòlars per acció abans de la seva prevista cotització directa d'aquest dimecres, xifra que valorava la borsa de criptodivises en uns 65.300 milions de dòlars sobre una base totalment diluïda.

Coinbase es converteix així en la primera gran empresa de criptodivises a sortir a borsa als EUA. El valor de l'empresa s'ha disparat durant l'últim any juntament amb el bitcoin i l'ethereum, les principals monedes que es negocien a la plataforma.

Coinbase ha optat per la via de la cotització directa al mercat públic en lloc d'una oferta pública de venda tradicional. Això vol dir que, en lloc de recaptar diners en efectiu mitjançant la venda de noves accions a un grup d'inversors institucionals, Coinbase permet als actuals interessats començar a vendre immediatament a un preu determinat pel mercat.

Es tracta de la primera cotització directa important de Nasdaq. En les cinc cotitzacions directes importants que han tingut lloc a la Borsa de Nova York -Spotify, Slack, Palantir, Asana i Roblox- el preu d'obertura va ser de mitjana un 37% superior al preu de referència.

Coinbase va dir la setmana passada, en anunciar els resultats preliminars del primer trimestre, que els ingressos del període es van multiplicar per nou, fins als 1.800 milions de dòlars, i que els ingressos nets van pujar fins a entre 730 i 800 milions de dòlars, enfront dels 32 milions d'l'any anterior.

La gran majoria de les transaccions realitzades en Coinbase consisteixen en la compra de bitcoin i ethereum, que han experimentat una pujada històrica de més del 800% i el 1.300%, respectivament, durant l'últim any.

Noticias relacionadas

contador