le rebond des prix en zone euro juge temporaire
1,0735$
  • 0,0006$
  • 0,06%

L'euro ha estirat els seus màxims d'un mes aquest dijous fins a fregar els 1,20 dòlars, preu no vist des d'inicis de març. La divisa comunitària es canvia de mans als 1,1990 dòlars, en ple retrocés del dòlar en remetre la pressió sobre els bons nord-americans i augmentar la confiança del mercat en què la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units pugui complir la seva paraula i mantenir sense canvis la seva política monetària. Els analistes de Goldman Sachs veuen indicis que la remuntada de l'euro s'ampliï.

"Gran part de culpa de l'avanç del dòlar nord-americà durant la segona meitat del primer trimestre del l'any s'hauria de buscar en la bona marxa de l'economia de l'Oncle Sam i, especialment, en la creixent por d'un reescalfament de l'economia que pogués fer que es disparés la inflació", recorden els experts d'IG Markets.

Aquesta situació va provocar un augment de la pressió venedora sobre el deute públic dels Estats Units amb venciments a més llarg termini, cosa que va fer elevar-se immediatament els rendiments oferts per les obligacions del Tresor. "Aquest increment dels tipus reals va esperonar l'avanç del bitllet verd en tots els seus fronts, especialment davant d'una divisa com l'euro, afeblida pel maldestre desenvolupament de les campanyes de vacunació als països del Vell Continent", recorden.

Amb aquest panorama de fons, les dades d'IPC publicades dimarts han servit per calmar les coses en tots dos fronts o almenys aconseguir una treva momentània. Aquest fet "ha permès que l'euro/dòlar pogués donar una mica més de continuïtat al rebot tècnic iniciat amb el canvi de mes, tot i que el parell torni a trobar-se ara al gràfic davant d'una zona de resistències que podrien fer malbé amb la seva recuperació", subratllen els experts d'IG Markets.

Però és precisament l'absència d'"arguments fonamentals necessaris" la que fa dubtar els experts de Goldman Sachs que les alces "puguin sostenir-se molt més enllà dels nivells actuals". Amb tot, el panorama baixista de la moneda única s'ha frenat clarament i ha retrocedit el pessimisme, per tant, "la balança de riscos per a les perspectives s'està desplaçant a l'alça", subratllen.

En una nota per a clients, els experts del banc nord-americà afirmen que la moneda única "ja ha pagat la seva penitència pels defectes anteriors, com els errors en l'adquisició i el desplegament de les vacunes contra el coronavirus, i que hi ha poca cosa que justifiqui noves pèrdues".

"L'euro es va depreciar gairebé un 4% davant el dòlar durant el primer trimestre, ja que els mercats van valorar les pujades de tipus de la Reserva Federal i el fet que Europa continental patís una nova onada d'infeccions per coronavirus." En la nostra opinió, cap dels dos factors dona suport a una debilitat continuada de l'euro/dòlar, i ara veiem riscos a l'alça per a la nostra previsió d'1,21 a tres mesos", afirma Zach Pandl, codirector d'estratègia global de divises de Goldman Sachs.

Noticias relacionadas

contador