ep planta de arcelormittal
Arcelormittal - Archivo

JP Morgan anticipa un gran cicle de beneficis per a Arcelor Mittal i Acerinox, cosa que ha motivat que els seus analistes hagin elevat la valoració d'Arcelor fins als 29,50 euros des dels 26,50 euros i la d'Acerinox fins als 12,60 euros des dels 12 euros. En ambdós casos, aconsellen sobreponderar els títols en cartera, per les seves bones previsions per als seus comptes de resultats.

  • 9,96€
  • -0,30%
  • 23,82€
  • 0,04%

"La demanda als principals mercats consumidors d'acer segueix sorprenent a l'alça. A Europa, assumim que la demanda essencialment tornarà al nivell anteriors a la Covid-19 durant el primer semestre del 2022, aproximadament 12 mesos abans del que havíem pronosticat anteriorment", afirmen els seus experts.

"Els nivells d'inventaris no semblen preocupants; i a Europa, les existències es troben en mínims d'una dècada, tant en termes absoluts com de dies d'ús, la qual cosa implica que la reposició pot continuar durant el segon/tercer trimestre", afegeixen.

En el cas d'Acerinox, el segueixen considerant una de les seves accions favorites per tenir exposició en el negoci d'acer inoxidable.

L'entusiasme de JP Morgan amb aquests valors s'uneix al d'altres analistes com els de Deutsche Bank, que aquesta mateixa setmana ha elevat el preu objectiu d'Arcelor des de 24 euros fins a 30 euros per acció i el d'Acerinox des de 14 euros fins a 15 euros.

El banc alemany ha anticipat que "el primer trimestre és l'inici del cicle guanyador més fort des del 2008", a causa que la recuperació econòmica global impulsarà la demanda d'acer i beneficiarà a aquestes dues companyies, molt lligades al cicle econòmic.

Per anàlisi tècnica, Arcelor "ja no té resistències importants fins a la zona dels 30 euros", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, mentre Acerinox enfronta les resistències dels "màxims de 2017, als 11,80 euros, els màxims de 2015, als 12,92 euros, i els màxims històrics, als 13,60 euros".

Noticias relacionadas

contador