ibex portada mercados bolsa

L'IBEX 35 (-1,80%; 8.300,80 punts) ha tornat a liderar les pèrdues entre les grans borses europees i ha anul·lat completament el rebot de dimecres. Després de les fortes caigudes d'ahir a Wall Street després que es confirmés el primer cas de la variant sud-africana de la Covid-19, òmicron, als EUA. La volatilitat s'ha instal·lat als índexs i, a una jornada de fortes pujades li segueix una altra de fortes caigudes, i així un dia darrere l'altre. Diuen alguns experts que els vaivens seran habituals per la resta del 2021 a mesura que es van coneixent diferents notícies sobre la nova soca del virus.

  • 10.765,00
  • 1,23%

"La reacció del mercat (nord-americà) d'ahir dona una idea de com és de voluble i fràgil el sentiment actual, malgrat les diverses garanties de l'OMS, així com de moltes de les empreses de les vacunes, com BioNTech i la Universitat d'Oxford", expliquen des de CMC Markets. Tots aquests segueixen posant èmfasi que encara es desconeix la perillositat de la nova soca de la Covid i que cal esperar abans de posar-se en el pitjor.

"Mentre, els mercats borsaris segueixen fluctuant entre l'esperança i la por. (...) En aquest context, no és estrany que caiguin avui, ja que els bous i els óssos segueixen lluitant", afegeixen des de CMC Markets.

Dins l'IBEX, han destacat les caigudes en Siemens Gamesa i Solaria. També han cedit amb ganes Iberdrola, un dia durant la qual ha anunciat un acord d'hidrogen verd amb H2 Green Steel de 2.300 milions d'euros, i PharmaMar. Al costat positiu, molt pocs valors: CIE, Repsol, ArcelorMittal i Ferrovial, que ha rebut un consell positiu de Morgan Stanley.

Al Continu, Gestamp ha pujat gràcies a una millora de Barclays, encara que el valor més alcista ha estat OHL. Per la seva banda, la constructora San José ha perdut gairebé tot el que ha guanyat la jornada precedent.

El petroli, per la seva banda, ha continuat sent protagonista aquest dijous, en aquest cas per la reunió de l'OPEP+, que ha decidit continuar amb el bombament de 400.000 barrils al mes que fa des de l'agost. El barril Brent i el WTI pugen un 1,5%, fins als 69,80 dòlars i als 66,53 dòlars, respectivament, després de la decisió.

Pel que fa a altres referències de l'agenda d'aquest dijous, a Espanya s'ha publicat l'atur (baixa en 74.381 persones, la caiguda més gran en un mes de novembre), mentre que a la zona euro s'ha divulgat la taxa d'atur (cau al 7,3%) d'octubre i als EUA, les peticions setmanals de subsidi de desocupació han pujat menys del que s'esperava.

ULL AMB ELS 8.250 PUNTS

Les fortes caigudes de l'IBEX el tornen a posar a prova el suport dels 8.252 punts. Els experts de Bolsamanía adverteixen que aquests preus són clau.

"Si no aconsegueix subjectar-se per sobre aquests nivells, el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8.000 o fins i tot els 7.700 punts", avisen. Tot i que, de moment, aquest nivell de preus està aguantant.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1334 dòlars (+0,13%). L'or cau un 0,5%, fins als 1.775 dòlars, i la plata puja un 0,4% (22,39 dòlars).

El bitcoin es deixa un 1% (56.403 dòlars) i l'ethereum, un 1,6% (4.518 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,416% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,361%.

Noticias relacionadas

contador