petroleo-pozo

L'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) ha acordat aquest dijous mantenir l'ajust de producció per al mes de gener amb l'increment de 400.000 barrils diaris, segons ha informat el càrtel en un comunicat penjat a la web.

  • 86,09$
  • -0,19%

D'aquesta manera, reafirmen l'ajust realitzat durant la 19a reunió ministerial de l'OPEP+ del mes de juliol passat durant la qual van anunciar per primera vegada aquesta pujada i dissipen els dubtes que hi havia al voltant.

De fet, ja abans de la reunió hi havia pocs indicis que el grup canviés d'opinió sobre això. Els ministres de l'OPEP que representen Aràbia Saudita i Iraq havien indicat que era probable que el grup mantingués aquesta política de producció, mentre que el líder dels països no pertanyents a l'OPEP, Rússia, va dir a principis d'aquesta setmana que no seria necessari prendre mesures urgents al mercat del petroli, tal com recollia CNBC.

Tot i això, l'OPEP+ ha acordat que "la reunió romangui en sessió en espera de l'evolució de la pandèmia i continuar amb el seguiment estret del mercat i fer els ajustaments immediats que siguin necessaris". D'aquesta manera, el càrtel no es tanca a reduir en un futur la producció, un extrem on apuntaven alguns analistes.

I és que la variant òmicron ha fet presència al panorama mundial. Poc se sap de moment del seu poder contagiador o de la seva letalitat, però són diversos els països que ja han imposat mesures per contenir la seva propagació. Aquests plans poden tenir conseqüències directes sobre la demanda i la recuperació econòmica.

Després de l'anunci, l''or negre' s'ha girat i cotitza a l'alça, prop d'un 1%. El barril de Brent està per sobre dels 69 dòlars i el West Texas Intermediate (WTI) per sota dels 67 dòlars.

Noticias relacionadas

contador