petroleocbcae

El petroli rebota aquest dilluns (barril Brent: +3,89%, 75,56 dòlars; barril WTI: +4,64%, 71,31 dòlars) després de la caiguda de divendres, quan va perdre al voltant de 10 dòlars per barril davant el temor que la nova variant de la Covid, Òmicron, debiliti la demanda.

Al costat de les borses, el cru va ser protagonista durant l'última jornada de la setmana passada, amb una caiguda de més del 10%, la caiguda més gran en un dia des d'abril del 2020. Els experts diuen ara que s'està aprofitant la correcció per prendre posicions en espera del moviment de l'OPEP+ (el grup de grans productors), que es reuneix aquest dijous. Al mercat s'especula amb la possibilitat que el càrtel prengui mesures contra Òmicron i opti per retallar la producció.

L'OPEP+ ha estat alliberant 400.000 barrils diaris de petroli al mes mentre reduïa les retallades rècord de l'any passat.

"Totes les mirades estan posades aquesta setmana sobre l'acció de l'OPEP+ i sobre les converses nuclears de l'Iran", assenyalen des de Nissan Securities, segons recull Reuters.

D'altra banda, aquesta caiguda en el preu del cru es pot dir que es buscava després que els Estats Units i altres grans consumidors hagin arribat a un acord per alliberar reserves i rebaixar el preu del petroli en un intent per abaratir els costos energètics. Així que ara caldrà veure com encaixa aquesta correcció fortíssima i inesperada a l'objectiu que es buscava i també amb els plans de l'OPEP+.

L'OPEP ha posposat les reunions a finals d'aquesta setmana per tenir més temps per avaluar tot el que està passant amb Òmicron i el seu impacte en la demanda i els preus. Els grans productors es reuniran dijous en lloc de dimarts.

contador