ep ignacio galan nombrado presidente de la coalicion por el hidrogeno renovable
IBERDROLA

Iberdrola i H2 Green Steel han signat un acord per construir una planta d'hidrogen verd de 1.000 MW de capacitat instal·lada i una inversió estimada de 2.300 milions d'euros. La nova planta alimentarà amb combustible net un forn de reducció directa d'acer amb capacitat per produir uns 2 milions de tones a l'any d'acer pur verd, amb una disminució del 95% de les emissions de CO2.

  • 11,50€
  • -0,99%

L'emplaçament se situarà a la Península Ibèrica, on actualment es consideren diverses possibles ubicacions, amb la intenció que la producció comenci el 2025 o 2026. Totes les ubicacions que H2 Green Steel i Iberdrola estan avaluant tindran accés a energia renovable, així com a tota la infraestructura necessària per operar un negoci d'hidrogen, acer verd.

"Estem orgullosos i encantats d'associar-nos amb Iberdrola per augmentar la fabricació d'acer verd. La producció d'hidrogen verd a gran escala serà essencial per a la transició de la indústria pesant cap a maneres d'operar més sostenibles. Compartint l'objectiu comú de reduir les emissions a les indústries difícils de descarbonitzar, començant per l'acer a Europa, estem plantejant un enfocament veritablement global i innovador en la producció d'hidrogen verd. Iberdrola aporta una experiència, una tecnologia i uns coneixements tècnics inestimables, que permetran dimensionar els nostres projectes", afirma Henrik Henriksson, director general de H2 Green Steel.

“L'hidrogen verd serà una tecnologia fonamental en la descarbonització dels processos industrials pesants, com ara la producció d'acer. Projectes innovadors com aquest contribuiran a accelerar la comercialització d'electrolitzadors més sofisticats i més grans, fent que l'hidrogen verd sigui més competitiu. Amb accés a subministraments d'energies renovables de baix cost, i una mà d'obra altament qualificada, la Península Ibèrica pot ser fonamental perquè Europa assumeixi el lideratge mundial en el desenvolupament d'aquesta tecnologia verda”, assegura Aitor Moso, director de negocis liberalitzats de Iberdrola.

Les dues empreses han acordat construir una planta d'hidrogen verd amb una capacitat d'electròlisi d'1 GW i un procés de reducció de mineral d'acer capaç de produir aproximadament 2 milions de tones de tipus d'acer verd cada any. L'electrolitzador estarà operat conjuntament per Iberdrola i H2 Green Steel. Iberdrola subministrarà energia renovable a la planta, mentre que la producció d'acer fos verd i tots els processos metal·lúrgics posteriors estaran operats i seran propietat de H2 Green Steel. Igualment, les dues empreses estudiaran la possibilitat d'ubicar, al mateix emplaçament, una instal·lació siderúrgica capaç de produir entre 2,5 i 5 milions de tones de planxes d'acer verd a l'any.

El projecte es finançarà mitjançant la combinació de fons públics, instruments de finançament de projectes verds i fons propis. Amb un pressupost d'uns 2.000 milions d'euros, la producció a gran escala d'hidrogen verd contribuirà a la transició de la indústria pesant cap a operacions sostenibles.

La 'joint venture' es va crear arran dels contactes facilitats per la iniciativa europea CEO Alliance, en què H2 Green Steel i Iberdrola participen amb altres empreses per aconseguir un futur amb zero emissions de carboni i una Europa "més resistent i sostenible". La CEO Alliance dona suport als esforços de descarbonització mitjançant la identificació de possibles col·laboracions, el foment de les inversions verdes i el desplegament de projectes que avancen en el desenvolupament d'economies i societats sostenibles, en línia amb el Green Deal europeu.

Noticias relacionadas

contador