ep archivo   la sede nacional de repsol a 8 de julio de 2021 en madrid espana la audiencia nacional
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Més d'un any després, Repsol es torna a plantejar vendre del 25% de la filial de renovables, que compta amb una taxació preliminar de 4.000 milions (pel 100% de l'equity) a la part alta del rang.

  • 15,05€
  • -1,02%

Segons informen des de CincoDías, el pla és incorporar un soci a la matriu per després treure-la a Borsa. El novembre de l'any passat, durant la presentació del seu Pla Estratègic, el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, ja va deixar entreveure el desig d'apuntalar el negoci verd.

S'espera que els potencials inversors emetin les ofertes durant les properes setmanes. L'estratègia de Repsol és la d'incorporar un soci a la seva divisió de renovables per després treure-la a borsa alhora que incorpora socis minoristes als parcs eòlics i solars com la recent venda del 49% del parc eòlic Delta a Pontegadea a un ràtio d'EV/Mw 1,49x.

Per als analistes de Banc Sabadell es tracta d'una notícia “parcialment coneguda quant a que aquesta opció és una de la que s'ha estat considerant al llarg dels darrers mesos i en què Repsol s'ha donat un termini de 18 mesos (des de novembre de 2020) per decidir en aquesta divisió de renovables sobre la venda d'una participació i/o la sortida a borsa.

Valoren "positivament aquesta opció ja que permetria cristal·litzar el valor dels seus actius renovables (previ pas per a una sortida a borsa) i destinar els fons a finançar el capex previst en renovables (4.300 milions d'euros per incrementar-los en 4,3 Gw amb l'objectiu d'assolir 6 GW)."

"La valoració esmentada a la premsa (4.000 milions a la part alta del rang) estaria per sobre de la nostra valoració (3.472 milions d'euros equity), suposa el 2,6% del preu objectiu i li permetria rebaixar el seu DFN al voltant d'un 12%," assenyalen.

Noticias relacionadas

contador