ep archivo   fachada del palacio de la bolsa de madrid a 27 de julio de 2021 en madrid espana el
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha liderat els ascensos a les borses del Vell Continent, en pujar un 0,68%, fins als 8.996,80 punts, aixecat pel bon comportament de les companyies energètiques (Solaria, Endesa, Iberdrola...). Segons les últimes notícies, el Govern ha matisat els canvis per intentar frenar l'escalada del preu de la llum, i els seus plantejaments han estat ben rebuts per les companyies del sector, perquè redueixen de manera important les retallades proposades inicialment.

  • 11.075,40
  • 1,70%

Cal destacar que tant Iberdrola com Endesa han plantat el Govern i no s'han presentat a la subhasta de renovables que s'ha celebrat a Espanya, i en la qual ha resultat guanyadora Capital Energy.

Dins de l'IBEX també han pujat amb ganes Bankinter (que publica resultats dijous) i Inditex. A la banda negativa, han destacat les fortes caigudes en IAG i en menor mesura Naturgy (que s'ha acostat al preu ofert per IFM a la seva OPA parcial) i Meliá.

Els analistes de Berenberg han retallat el seu consell sobre l'aerolínia de comprar a neutral i han rebaixat la seva valoració, a causa que manegen millors previsions per a les companyies que operen vols de curta distància.

Aquest dimarts els inversors tornen a assistir a una sessió tranquil·la pel que fa a referències macro. Destaquen les actes de l'última reunió del Banc de la Reserva d'Austràlia, en què l'organisme recull que, tot i que les pressions salarials estan sorgint en algunes parts del món, no és el cas d'Austràlia. A més, assenyala que no hi haurà pujades de tipus fins al 2024, encara que el mercat preveu la primera per al segon semestre de 2022.

A Espanya, el servei d'estudis de BBVA ha moderat les expectatives de creixement del nostre país per 2021 i 2022, des del 6,5% i el 7,0%, fins al 5,2% i el 5,5%, respectivament .

En les noves xifres pesen diversos factors negatius pel costat de l'oferta, com disrupcions en les cadenes de producció, l'augment del preu de l'energia o el retard en l'execució dels fons europeus.

Per la seva banda, des del punt de vista empresarial, els resultats han estat de nou protagonistes. Al tancament de Wall Street publica les seves xifres Netflix. En aquests moments ja s'han publicat els de Procter & Gamble, que ha superat previsions, però ha alertat d'un impacte de 2.100 milions de dòlars per l'augment dels costos de producció; i els de Johnson & Johnson, que va augmentar les seves vendes durant el tercer trimestre en 502 milions de dòlars gràcies a la vacuna contra la Covid.

ALTRES MERCATS

L'IBEX va acabar tancant amb una caiguda del 0,7% aquest dilluns, cobrint el buit alcista que va deixar el passat divendres. "Un cop cobert aquest buit, tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac a la resistència dels 9.055 punts", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. Si aconsegueix superar aquests preus, el seu següent resistència se situa als màxims anuals, als 9.310 punts.

En tot cas, és un fet que el selectiu fa setmanes i mesos que està intentant superar els 9.055 punts, i fins i tot els psicològics 9.000, i no acaba d'aconseguir-ho.

L'euro es canvia a 1,1644 dòlars (+0,30%). El petroli puja un 0,2% de mitjana, fins als 84,52 dòlars el Brent i als 82,66 dòlars el WTI.

L'or avança un 0,9%, fins als 1.782 dòlars, i la plata, un 3%, fins als 24,04 dòlars.

El bitcoin puja un 1,4%, fins als 62.184 dòlars, i l'ethereum, un 1,8%, fins als 3.800 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,611% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,529%.

Noticias relacionadas

contador