ep maquinillas de afeitar de procter gamble
P&G

Procter & Gamble, un dels majors venedors de productes per a la cura personal, ha superat els pronòstics del consens amb els resultats del seu primer trimestre fiscal, tot i que al mateix temps ha alertat sobre l'impacte d'una inflació més elevada en el seu compte de resultats.

  • 162,60$
  • 0,68%

El benefici per acció (BPA) de la companyia, propietària de marques com Gillette o Colgate, va ser d'1,61 dòlars durant el trimestre, lleugerament per sobre dels 1,59 dòlars esperats.

Els seus ingressos trimestrals van augmentar a un ritme del 5,3%, fins als 20.340 milions de dòlars, per sobre dels 19.900 milions pronosticats.

"Vam aconseguir resultats sòlids en un entorn operatiu i de costos desafiant", ha comentat David Taylor, president i conseller delegat (CEO).

En aquest sentit, el marge brut per al trimestre va disminuir 370 punts bàsics en comparació amb l'any anterior. La baixada en el marge brut va ser impulsada per 350 punts bàsics d'augments en el cost dels productes bàsics, 80 punts bàsics d'una combinació desfavorable (a causa de la combinació de productes i mides de paquets), 50 punts bàsics de majors costos de transport i 60 punts bàsics d'inversions en productes i envasos.

Aquestes baixades van ser parcialment compensades per 100 punts bàsics d'estalvis de productivitat bruta de manufactura i 50 punts bàsics de beneficis de preus.

La companyia espera un impacte de 2.100 milions després d'impostos per majors costos dels productes bàsics i 200 milions addicionals després d'impostos per majors costos de càrrega. Aquest impacte reduirà en 90 centaus el benefici per acció (BPA) de l'exercici fiscal 2022.

Noticias relacionadas

contador