bitcoincb259

Invesco ha sorprès el mercat en retirar-se de la carrera dels fons cotitzats del bitcoin basats en contractes de futurs. La companyia va anunciar el 18 d'octubre que ja no intentarà llançar un ETF vinculat a aquests dirivados, un dia abans que comenci a cotitzar un vehicle competidor del també emissor ProShares. La gestora havia de conèixer aquest dimarts si la Comissió de Valors i Borsa dels EUA donava el procés de sol·licitud del seu fons per aprovat.

"Hem decidit no llançar un ETF de futurs del bitcoin a curt termini, però, seguirem treballant en col·laboració amb Galaxy Digital per oferir als inversors una gamma completa de productes amb exposició a aquesta classe d'actius transformadors, incloent-hi la recerca d'un ETF d'actius digitals amb suport físic", va dir l'empresa en un comunicat.

Un ETF de futurs del bitcoin, com el que començarà a cotitzar dimarts, segueix el preu dels futurs del bitcoin de CME, en lloc del preu de bitcoin directament. Un ETF del bitcoin físic seguiria el preu de la moneda digital subjacent.

Invesco encara no ha presentat una notificació a la SEC retirant formalment la presentació de l'ETF, informa CoinDesk. Durant una presentació de dilluns s'anunciava que retardava la data d'entrada en vigor del seu ETF Bitcoin Strategy, el nom del seu fons de futurs, fins a finals d'octubre. Els emissors solen presentar aquest tipus de sol·licituds si encara no han obtingut tots els permisos necessaris per llançar un ETF.

contador