ep ignacio galan nombrado presidente de la coalicion por el hidrogeno renovable
IBERDROLA

Iberdrola, a través de la seva filial Scottish Power, ha compromès una inversió de 6.000 milions de lliures en el desenvolupament del complex eòlic marí East Anglia Hub, el projecte que concentra el major volum d'inversió de la companyia en el món i un dels més grans projectes eòlics marins del món.

  • 11,46€
  • -0,61%

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha anunciat aquest compromís en el marc del Global Investment Summit, organitzat pel primer ministre britànic Boris Johnson, a menys de dues setmanes de l'inici de la COP26 a Glasgow, seu de Scottish Power i partner principal de aquesta cimera. El president de l'energètica ha confirmat que aquest nou paquet inversor -subjecte a l'obtenció de autoritzacions- se suma a la inversió rècord de 10.000 milions de lliures prevista pel grup en el seu pla 2020-2025, que li permetrà duplicar la capacitat de generació renovable i impulsar la descarbonització al Regne Unit.

"El complex d'East Anglia Hub exemplifica com les empreses poden donar suport a les ambicions del Net Zero del Govern dins d'un marc previsible i estable. Això és el que necessiten els inversors internacionals, mentre ens preparem per a la cimera sobre el canvi climàtic COP26", ha dit Galán. "No tinc cap dubte que és només el començament del que vindrà, a mesura que continuem abordant l'emergència climàtica, avancem en la transició energètica i lluitem per un futur de zero emissions netes", ha afegit.

East Anglia Hub, el major desenvolupament eòlic marí d'Iberdrola i un dels més grans projectes d'aquest tipus al món, està integrat per tres parcs eòlics davant la costa de Suffolk: East Anglia ONE North, East Anglia TWO i East Anglia THREE. El complex -amb una capacitat instal·lada de més de 3.000 MW, generarà energia neta suficient per a una població equivalent de més de 2,7 milions de llars, contribuint així a més del 7,5% a l'objectiu de 40.000 MW de potència instal·lada del Regne Unit el 2030. El seu desenvolupament, construcció i operació generarà fins a 7.000 llocs de treball i donarà suport significativament la cadena de subministrament renovable del Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador