ep interior del palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid espana el ibex 35 cedia un 194 en
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX ha pujat un 0,83%, fins als 9.163,60 punts, després de tancar la passada setmana amb caigudes acumulades de l'1,5%. El selectiu i la resta de places europees se centraran durant les properes jornades en els bancs centrals, amb la reunió del BCE d'aquest dijous i la reunió de la Reserva Federal dels dies 15 i 16 de juny. Dins de l'índex espanyol han destacat les caigudes en Solaria i PharmaMar i les pujades en els bancs (Sabadell, BBVA...), Telefónica i Inditex, que publica els seus resultats trimestrals aquest dimecres.

  • 11.154,60
  • 1,56%

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit que una pujada dels tipus d'interès podria no ser tan dolenta en els comentaris realitzats aquest cap de setmana, cosa que ha impulsat els rendiments dels bons dels EUA. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa ara a l'1,572%.

Europa comença el dia pendent també de les dades macro que s'han publicat a Àsia. A la Xina, les exportacions de maig van mostrar un alentiment més gran del que s'esperava, amb un augment del 27,9%, tot i que les importacions van pujar del 43,1% al 51,1%.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

Des del punt de vista empresarial, CaixaBank s'ha obert a reduir el nombre d'acomiadaments i a estudiar fórmules per a la redistribució territorial de les sortides del seu macro ERO, que per ara afecta 7.605 treballadors.

I la CNMV ha verificat aquest dilluns el document de registre de Corporació Acciona Energia Renovables com a pas previ a l'OPV de l'empresa.

D'altra banda, Línia Directa ha convençut des d'un primer moment JP Morgan, que ha iniciat la cobertura del valor amb un consell de 'sobreponderar' i un preu objectiu de 2,09 euros per acció.

A més, Tesla, ha cancel·lat la variant més cara del seu model insígnia, el Model S Plaid Plus, segons un tuit publicat per Elon Musk aquest diumenge.

"Plaid+ es cancel·la. No cal, ja que Plaid és molt bo". I va afegir: "De 0 a 100 km/h en menys de 2 segons. El cotxe de producció més ràpid mai fabricat de qualsevol tipus. Cal sentir-ho per creure-ho".

ACORD HISTÒRIC DEL G7

Els ministres de Finances de les economies més avançades, conegudes com el Grup dels Set (G7), han recolzat una proposta dels Estats Units que demana que les empreses de tot el món paguin almenys un impost del 15% sobre els beneficis.

"Els ministres de Finances del G-7 han arribat avui, després d'anys de discussions, a un acord històric per reformar el sistema fiscal mundial, per tal d'adaptar-lo a l'era digital global i, sobretot, per garantir que sigui just i que les empreses adequades paguin els impostos correctes als llocs adequats", va anunciar dissabte el ministre de Finances del Regne Unit, Rishi Sunak, en una declaració per vídeo.

Els resultats electorals també són notícia aquest dilluns. Finalment, i tal com anticipaven les enquestes, la CDU d'Angela Merkel es va imposar a les eleccions regionals de Saxònia-Anhalt amb un 37% dels vots. Puja cinc punts respecte a les anteriors. És un resultat important perquè són els últims comicis abans de les eleccions federals del 26 de setembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Bon senyal en l'IBEX-35, que aconsegueix tancar per sobre dels màxims de divendres. Això és un bon senyal que ens fa pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.254 punts, màxims anuals. Molt atents a la superació d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.500 punts", afirma César Nuez, responsable de Trader Watch.

L'euro s'aprecia un 0,25% i es canvia a 1,2195 dòlars. El petroli cau un 0,6%, fins als 71,46 dòlars el Brent i als 69,25 dòlars el West Texas.

L'or i la plata pugen lleugerament, fins als 1.8897 dòlars i als% 28,02, respectivament.

El bitcoin puja un 1%, fins als 36.041 dòlars, i l'ethereum, un 4%, fins als 2.782 dòlars.

Finalment, el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,47%.

Noticias relacionadas

contador